Mamić se izvukao, oslobođen je optužbi za ‘torbarenje’

Autor: M.S.

Prethodno, tužiteljstvo je odustalo od zakonskog progona petorice drugih 'torbara', među kojima je bio i Zdravkov brat Zoran, pa je stoga drugostupanjski sud oslobodio i starijeg brata.

Zdravko Mamić potpuno je oslobođen optužbi da je prikupio 29 punomoći građana te kupnjom dionica TH-T-a zaradio 210.105 kuna na štetu građana i države.

Donesena je pravomoćna oslobađajuća presuda, javlja Večernji list, kao zaključak ponovljenog suđenja Mamiću, jedinom od ‘torbara’ kojem je ponavljanje postupka bilo omogućeno.

Prethodno, tužiteljstvo je odustalo od zakonskog progona petorice drugih ‘torbara’, među kojima je bio i Zdravkov brat Zoran, pa je stoga drugostupanjski sud oslobodio i starijeg brata.

Obrana je u ponovljenom procesu naglasila da se sudi samo Mamiću, a od drugih se odustalo u nedostatku dokaza, iako je kod sviju bila riječ o identičnim činjeničnim optužbama.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.