Malverzacija na riječkim sudovima: Zašto prodajete zemljište ove žene ako je to kršenje zakona?

Autor: dnevno.hr

Problem je, ili bolje rečeno, kriminalno djelo je, što se njeno zemljište prodaje iako je zakonom jasno zabranjeno trgovanje zemljištem dok je u procesu povrata. No, to nije spriječilo pojedince da na zemljištu u Podvežicama izgrade zgrade i ležerno prodaju stanove.

Našoj redakciji javila se čitateljica koja se našla pred zidom i obraćanje medijima u ovoj fazi zaista joj je jedina opcija.

Katarina Ratković živi u Podvežicama, odnosno u Rijeci i čak od 1997. godine čeka povrat svog zemljišta koje se također nalazi u Podvežicama. Radi se o jako atraktivnom zemljištu od sveukupno 50 tisuća kvadrata koje cijelom površinom gleda na more. Iako na prvu, kao problem upada činjenica da se ovdje radi o sudskoj sporosti povrata zemljišta, to nije ono što muči gospođu Ratković iako je dobrano zakoračila u treću dob.

Problem je, ili bolje rečeno, kriminalno djelo, što se njeno zemljište prodaje iako je zakonom jasno zabranjeno trgovanje zemljištem dok je u procesu povrata. No, to nije spriječilo pojedince da na zemljištu u Podvežicama izgrade zgrade i ležerno prodaju stanove.

Katarina Radivojević već je prošla par sudova, od Službe za imovinsko-pravne poslove do Upravnog suda u Rijeci koji u jednom slučaju njene žalbe prihvaća pa poništava i onda sve vraća na početak.

Gospođa, nažalost, nije imala ni sreće s odvjetnicima gdje spominje Zdravka Vodopiju koji ju je zastupao da bi se naprasno prebacio zastupati tvrtku Konstruktor koja je imala interes u njenom zemljištu. Zakonske odredbe o sukobu interesa potpuno su izignorirane.

Opcija, ali i vremena je malo, međutim, gospođa Ratković ne odustaje od borbe, ali povjerenje u hrvatsku pravdu je izgubila pa je tužbu predala sudu u Strasbourgu gdje je proces u tijeku.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.