Foto: MUP (ilustracija)

MALOLJETNOM SINU DOPUSTILI SE*S U KUĆI, ALI DA SE PAZE TRUDNOĆE: Roditeljima prijeti zatvor jer su dali da cura živi s njihovim sinom

Autor: Dnevno.hr

Supružnici iz okolice Koprivnice mogli bi završiti u zatvoru jer su malodobnom sinu (15) omogućili da dovede djevojku (15) s kojom je imao spolne odnose u kući.

Prema optužnici, sve se događalo poktraj od početka rujna do kraja studenog prošle godine u selu blizu Koprivnice.

Ivana i Zdravko optuženi su za omogućavanje izvanbračnog života s djetetom, piše Danica.

“Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali spolne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – omogućavanje izvanbračnog života s djetetom”, navodi se u optužnici

Tijekom istrage Ivana i Zdravko rekli su kako u tome ne vide ništa loše jer su sin i djevojka već dvije godine u vezi. No, priznaju kako je majka djevojke bila protiv te veze te je došla po kćer. Slučajem se bavio i Centar za socijalnu skrb u Koprivnici čija je djelatnica razgovarala s optuženom majkom Ivanom.

Navela je da je kako joj je majka rekla da je sinu i djevojci rekla da mogu živjeti kod njih, ali da paze da im se ne dogodi trudnoća te da je čak na sudu podnijela zahtjev da se sinu dozvoli sklapanje braka s curom prije punoljetnosti jer je smatrala da dobro utječu jedno na drugo.

Malodobni sin i njegova djevojka izuzeti su iz svojih obitelji i smješteni u dječje domove, a roditelje pak čeka suđenje.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.