fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

Mala zemlja za veliko torbarenje…

Autor: Kazimir MIKAŠEK - Kazo / 7dnevno / 5. svibnja 2017.

Na djelu je najobičnije torbarenje koje neodoljivo podsjeća na doba nesretne, kriminalne privatizacije, kada su se torbari razmilili Hrvatskom, kupujući dionice, kako bi preuzeli hrvatsku ekonomiju

Iz sata u sat pratimo još jednu sramotnu epizodu hrvatske politike, dok se po hodnicima Sabora i Banskih dvora, u znanim i neznanim birtijama, na tajnim i javnim lokacijama, sastaju neki čudni ljudi koji sebe nazivaju političarima, predstavnicima i zaštitnicima naroda. Na djelu je najobičnije torbarenje koje neodoljivo podsjeća na doba nesretne, kriminalne privatizacije, kada su se torbari razmilili Hrvatskom, kupujući dionice, kako bi preuzeli hrvatsku ekonomiju. Danas se politički torbari, upravo zbog toga kako bi se spasilo te iste torbare koji su Hrvatsku na nezakonit način kupili, i doveli do sloma njene ekonomije.

Pritom se igra na najniže strasti koje nemaju nikakve veze s poštenjem i etikom, a to je vrlo plastično pred cijelom nacijom na HRT-u objasnio Vladimir Šeks, ideolog projekta Plenković. On je ustvrdio da će HDZ imati većinu u svim recentnim odlukama, jer se mnogi zastupnici boje novih izbora koji bi im mogli biti posljednji, nakon kojih više nikada ne će sjediti u Hrvatskom saboru. Tako, Šeks, otvorenom ucjenom prijeti zastupnicima manjih stranaka gubitkom saborskih fotelja ako ne spase HDZ, a osnovna etička dimenzija, poštenje i savjest u Hrvatskoj više ne vrijede ni pišljivog boba.

Džeparac za Milorada Pupovca


Milorad Pupovac, predsjednik „četničkog kluba“ u Hrvatskom saboru, uvijek je imao svoju cijenu. Za ulazak u bliske odnose s Plenkovićem, cijena mu je bila 5 milijuna kuna, kako doznajemo iz dobro obavještenih izvora. Naravno, taj iznos je za Milorada tek običan džeparac kojim je podmirio osobne apetite i dugove za održavanje svojih nekretnina diljem Europe, a štete za Hrvatsku koje će proizvesti koalicija s Pupovcem na međunarodnoj razini, moći će se mjeriti milijardama eura. One su već sada mjerljive samom činjenicom da je Pupovac iz Plenkovićeve vlade eliminirao ministra Zlatka Hasanbegovića, ministra koji je imao plan zaustaviti financiranje antihrvatskih i veleizdajničkih elemenata umreženih oko Milorada Pupovca i njegovih četničkih Novosti.

Milorad Pupovac je nakon siječe Mostovih ministara, žurno otputovao u Beograd po mišljenje i savjet, a s obzirom da Srbija ima stoljetnu antihrvatsku strategiju, mogao je dobiti samo jednu uputu koju već zna napamet i dosljedno ju provodi pored slijepih hrvatskih političara. Strategija je jednostavna, a izrekao ju je vodeći velikosrpski ideolog, Vasa Čubrilović, još 1939. godine, dakle prije proglašenja NDH, ali s jasnom spoznajom da dolazi Drugi svjetski rat, u kojemu bi moglo doći do osamostaljenja Hrvatske: „Hrvati nemaju geopolitičkih uvjeta za samostalnu državu, a moćna srpska manjina koja se nalazi u srcu hrvatskih zemalja, uvijek je u stanju omesti konsolidaciju jedne takve države i onda kada bi se stjecajem okolnosti i stvorila!“

Ova izjava je velikosrpsko Sveto pismo, a Srbi od te strategije nisu nikada odustali, niti će odustati. Dotle hrvatski politički slijepci i povijesne neznalice, umjesto da ozbiljno razmotre ovakve izjave kojih ima na stotine po svim memorandumima i arhivima, torbare zbog ostanka na vlasti. Pune Pupovcu džepove, a njegovim Novostima obilato plaćaju iz našeg džepa da pljuje po nama i Hrvatskoj. Plaćaju mu našim novcem kako bi taj etički osuđeni veleizdajnik proizvodio biltene s listama za odstrijel hrvatskih domoljuba i kako bi te biltene dilao diljem međunarodne zajednice, tvrdeći u Milanovićevoj maniri, kako je Hrvatska – „slučajna“, fašistička država! I taj lik je Plenkovićeva najveća uzdanica, dok Plenković licemjerno traži da domoljubi podrže njegovu centrističku ideju. Apsurd nad apsurdima!

Pupovac doslovno provodi velikosrpsku strategiju, antihrvatski plan kojega je iznio Vasa Čubrilović. Na čelu moćne srpske manjine je Pupovac, a srpska manjina je moćna, jer je Plenković učinio Pupovca moćnim, a on radi sve kako bi „omeo konsolidaciju jedne takve države!?“

Isti modus operandi imala je četnička vlada Srbije 1941. godine, kada je 9. srpnja stvorila prvi „Memorandum o stradanju Srba u NDH“, da bi ga Srbi raširili po cijelom svijetu, uz tvrdnju da je u prva četiri mjeseca postojanja NDH, ubijeno 180.000 Srba.

Kakva je razlika između Pupovca i četničkih ideologa? Ista meta, isto odstojanje! Laži, laži, laži u maniri srpskog ideologa laži, Dobrice Ćosića!
O(p)stanak Plenkovićeve vlade

Ali nije dovoljan samo Pupovac za o(p)stanak ove vlade Andreja Plenkovića, pa su se torbari skoncentrirali na Vesnu Pusić i njen HNS, također etički osuđenu veleizdajnicu u procesu pred HNES-om. Koliko je Hrvatsku koštala politika Vesne Pusić i koliko će nas koštati politika najsumnjivijeg mogućeg kriminalca Ivana Vrdoljaka, ne zna ni dragi Bog! Torbari su posjetili i provalnika u automobile, Krešu Beljaka, predsjednika HDZ-ove „sestrinske“ stranke, a rezultate tog torbarenja vidjet ćemo ili vrlo brzo ili ćemo pričekati vrijeme nakon izvanrednih parlamentarnih izbora.

Ipak, najskuplji i najveći kapitalac na listi torbara je, čini se, Milan Bandić, koji je odavno odrađen, a Zagreb mu je, kako stvari sada stoje – još jednom pao u krilo. S obzirom da je sloboda najskuplja na svijetu, torbari su vjerojatno posjetili i Dinka Cvitana!
Mostovi ministri nisu odstrijeljeni zbog Zdravka Marića, oni su odstrijeljeni onog trenutka kada su Zlatko Hasanbegović i Roman Leljak podržali njihov nacrt zakona o arhivima. Arhive treba zatvoriti, jer u njima je spisak svih hrvatskih torbara, a jedan od njih je i Ivica Todorić, bez imalo razumne sumnje.

I umjesto „Male zemlje za veliki odmor“, Hrvatska je – „Mala zemlja za veliko torbarenje!

Autor:Kazimir MIKAŠEK - Kazo / 7dnevno / 5. svibnja 2017.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.