Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Majku Ene Begović deložirali iz stana prije sudske odluke ‘Izbacili su je poput psa!’

Autor: dnevno.hr

Majka Mije i Ene Begović, 83-godišnja Tereza Begović izbačena je iz  u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici u kojem je nastavila živjeti nakon tragične pogibije svoje starije kćeri Ene kao zaštićena stanarka, piše Jutarnji list.

“Bojim se za mamu. Ne znam hoće li ona moći preživjeti ovaj novi udarac. Ne znam hoće li njezino srce izdržati. Strah me”, izjavila je Mia Begović i dodala kako joj je mama u šoku.


“Ne može vjerovati da joj se to dogodilo. Iskreno, ni ja ne mogu vjerovati da je usred Zagreba, usred metropole jedne zemlje koja se diči time da je članica Europske unije, moguće da nemoćnu staricu policija izbaci na cestu poput psa, zabranjujući joj pritom da uzme svoje lijekove, odjeću i fotografije pokojne kćeri”, objasnila je poznata hrvatska glumica.

Nakon što je izbačena u stana u Dežmanovoj, Tereza Begović smjestila se kod svoje kćeri. Majka poznatih hrvatskih glumica prvo je živjela u stanu u Dežmanovoj s pokojnom Enom Begović, a kasnije je nastavila živjeti u stanu kao zaštićena stanarka. Međutim, saznalo se naknadno kako postoje vlasnici tog stana koji su prodali stan novom vlasniku koji se sudi s Terezom  Begović.

“Riječ je o stanu u Dežmanovoj ulici 7, čija površina iznosi tridesetak kvadrata. Taj je stan devedesetih godina Ena dobila od Grada Zagreba, a od početka je tu s njom živjela i naša mama, što su, uostalom, svi susjedi potvrdili na sudu. Međutim, ispostavilo se naknadno da je riječ o stanu čiji vlasnici postoje, a ti su vlasnici stan u kojem je živjela moja mama prodali novom vlasniku koji se s mamom nalazi na sudu i nastoji osporiti njezino pravo da kao zaštićeni najmoprimac u svojem domu živi do svoje smrti”, kazala je Mia Begović.

“Bolje da se ni ne prisjetim tog slučaja. Međutim, što se tiče toga da je moja mama zaštićeni najmoprimac u tom stanu u kojem je godinama živjela, to stvarno nikome nije bilo sporno. Tijekom sudskog procesa, koji još nije okončan, susjedi su pričali kako je baka Tereza tijekom uzbuna 90-ih godina u podrumu zgrade djeci čitala i pričala priče”, stiče Mia Begović, uvjerena da bi sud presudio u korist njezine majke.

Prema riječima Mije Begović vlasnik stana upao je u stan u pratnji policije dok je njezina mama bila na zadnjem sudskom ročištu vezano za navedeni stan.

“Ali do toga u našoj pravnoj državi nije došlo. Umjesto toga vlasnik stana, koji se po pravdi i pravu u taj stan mogao useliti tek kad moje mame više ne bude, u pratnji policije upao je u stan dok je mama bila na zadnjem sudskom ročištu vezanom uz njezin dom. Možete li zamisliti u kojem šoku je bila kada je nakon povratka kući shvatila da ne može ući u stan, koji od krhke starice čuvaju dvije “mrge”? Uz to, vlasnik je promijenio i brave na ulaznim vratima, strahujući valjda da moja mama, žena od osamdeset i tri godine, ne bi sama, baš kao što je on to učinio, nasilno ušla u svoj vlastiti dom”, izjavila je glumica, piše Jutarnji list.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.