Foto: Tom Dubravec / CROPIX

MAESTRALAN UDARAC NA PLENKOVIĆA S DESNICE: Pripremaju mu potop! Ovo je opasnije no ikad

Autor: Iva Međugorac

Premijer Andrej Plenković gotovo na dnevnoj bazi, susreće se s valom udaraca s desne fronte, koja je sve nabrušenija na njega i na metode kojima se služi kod upravljanja Vladom. Da je konzervativno biračko tijelo nabrušeno na šefa Vlade moglo se vidjeti i tijekom predstavljanja predsjedničke kandidature Miroslava Škore u zagrebačkom Lisinskom, gdje je ovaj slavonski glazbenik izravno prozvao upravo Plenkovića, pozivajući ga da nakon predsjedničkih izbora odstupi s pozicije. međutim, čini se kako Škoro na prozivkama neće stati, štoviše, stranke koje mu u borbi za Pantovčak daju vjetar u leđa odlučile su se udružiti za parlamentarne izbore. Riječ je o Hrastu, Hrvatskoj konzervativnoj stranci i Bloku za Hrvatski, ovaj je trio potpissao sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore naredne godine u okviru platforme Hrvatskih suverenista te su uvjereni da će osvojiti minimalno 15 zastupnika bez kojih neće biti moguće formirati novu vladu.

“Na izborima za Europski parlament stvorena je gruda koja će se na parlamentarnima pretvoriti u lavinu”, izjavio je tim povodom predsjednik HKS-a Marijan Pavliček dodajući kako je nakon 20 godina globalističkih vlada vrijeme za suvereniste, koji će račune polagati hrvatskom narodu. I šef Hrasta Ladislav Ilčić naglasio je da su globalistički lobiji nerijetko umotani u krasan celofan, no da nerijetko rade suprotno interesima hrvatskog naroda i države.

“Jedini način da ih se prepozna je identitet i vrijednosti koji određuju hrvatski narod kroz stoljeća”, kaže Ilčić i tumači kako zauzimanje za taj identitet i te vrijednosti Suvereniste čini posebnima. Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović iz Hrasta naveo je pak da suverenistička priča objedinjuje i brojne inicijative poput Građanske inicijative Istina o Istanbulskoj, Hrvatski bedem, ali i brojni ugledni pojedinci. Da je u Plenkovićevim redovima zavladala panika, smatra pak Hasanbegović koji je uvjeren da će na predsjedničkim, a zatim i na parlamentarnim izborima poput lavine doći do artikulacije nazadovokjstva birača koje pokreće formiranje trgovačke protunarodne hrvatsko-srpske koalicije. “To je razlog te panike, nervoze iza koje, osim narcisoidnosti Andreja Plenkovića, stoji strah”, ističe Hasanbegović.

“Imajući u vidu pogubnost providnog dvostranačja koje vladajućim oligarhijama, pa i sadašnjoj Vladi kao svojevrsnoj trgovačkoj srpsko-hrvarskoj koaliciji, omogućuju upravljanje nacionalnom sudbinom na način koji se ogleda u teškim demografskim, političkim, gospodarskim i kulturnim posljedicama”, zaključuju Suverenisti, čije se udruženje budno pratilo i iz HDZ-ovih redova, i doista izvori bliski premijeru prepričavaju kako mu je ovo zajedništvo na desnici stiglo u nezgodnom trenutku u kojem pokušava balansirati između nesuglasja u svojoj koaliciji i stranci, istodobno potpomažući Grabar-Kitarović čiji se rejting topi kao sladoled na ljetnom suncu.

Tekst sporazuma kojeg su Suverenisti potpisali glasi:

“Polazeći od višedesetljetne potrebe za okupljanjem i suradnjom hrvatskih suverenističkih i nacionalističkih snaga te imajući na umu pogubnost prividnog dvostranačja koje vladajućim oligarhijama, pa i sadašnjoj vladi Republike Hrvatske kao svojevrsnoj trgovačkoj hrvatsko-srpskoj koaliciji, omogućuju upravljanje nacionalnom sudbinom na način koji se ogleda u teškim demografskim, političkim, gospodarskim i kulturnim posljedicama kojima svjedočimo iz dana u dan,

političke stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku, Hrvatska konzervativna stranka i Blok za Hrvatsku izjavljuju da će na predstojeće izbore za zastupnike u Hrvatskom saboru izaći zajednički, u okviru platforme Hrvatskih suverenista koju osim navedenih političkih stranaka čine i predstavnici udruga, građanskih inicijativa te brojni istaknuti pojedinci;da će bez odlaganja pozvati sredstva javnog priopćivanja, agencije za ispitivanje javnog mnijenja i sveopću javnost, da u nadolazećem razdoblju potpisnike političke platforme Hrvatskih suverenista promatraju, prate i procjenjuju kao cjelinu.”




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.