Maček: ‘Nisam imao veze s Fimi medijom, ako se ne držite hijerarhije, pojedu vas pirane’

Autor: M.M./Hina

Ponavlja da je u više navrata upozoravao Sanadera na moguće štetno djelovanje Fimi medije, a da mu je on odgovorio: 'Gledaj Ratko, razgovarao sam s Barišićem i to nije istina'. 'U politici je hijerarhija sve. Ne propituju se odluke predsjdenika i vodstva. To nije kavez sa zlatnim ribicama jer vas pojede pirana', dodao je Maček.

Ratko Maček, bivši glasnogovornik HDZ-a i vlade Ive Sanadera, danas je počeo iznositi svoju obranu u slučaju Fimi media ističući da nije imao nikakve veze s marketinškom agencijom preko koje se navodno punio stranački crni fond.

“Nikada nisam pripadao grupi ljudi koja je počinila bilo kakvo kazneno djelo. Nisam imao nikakve veze s Fimi medijom niti saznanja da se preko te tvrtke prikuplja bilo kakav novac za stranku”, ustvrdio je Maček.

Kazao je da je sve stranačke dužnosti svojevoljno napustio nakon kampanje 2007. jer je osjetio otežanu komunikaciju sa Sanaderom.

“Jedan od glavnih razloga bila je i afera zbog koje sjedim ovdje, ali i neke afere iz cestogradnje koje danas pune novinske stupce”, rekao je Maček, dodajući da će o odlasku zbog “nečinjenja” govoriti kasnije u svojoj obrani.

Više je puta ponovio da ne samo da nikada nikome nije savjetovao suradnju s Fimi medijom, nego da je čak upozoravao da tvrtka previše surađuje s državom.

Maček tvrdi da od bivšega premijera, ili bilo koga drugog, nikada nije dobio nalog za neevidentiranje stranačkih donacija, niti da je bilo kakav novac donio u računovodstvo ili tražio donacije od čelnika javnih tvrtki.

Ustvrdio je i da nikada nije dogovarao angažmane pjevača te da je bio zadužen jedino za zakup medijskog prostora, što je funkcioniralo na uobičajeni način preko narudžbenice i predračuna. Sve druge troškove plaćalo je računovodstvo, rekao je Maček.
Kazao je i da sa Sanaderom od 2003. do odlaska 2007. nikada nije bio sam niti na jednom sastanku. “Van protokola s njim nisam popio niti kavu, nisam ulazio u krug njegovih prijatelja. Cijelo vrijeme bili smo na vi, iako je u javnosti dojam bio drugačiji”.

Maček je kazao i da je sve detalje oko vođenja predizbornih kampanja rješavao s glavnim tajnicima Brankom Vukelićem i Ivanom Jarnjakom.

Prije početka Mačekove obrane Sanader je prigovorio cijelom iskazu bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića, optuženika na čijim je iskazima uvelike utemeljena optužnica protiv njega i HDZ-a.
Autor:M.M./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.