Photo:Damir Spehar/PIXSELL

MA NIJE MOGUĆE! S kim Plenković pregovara? Novi šok iz pobjedničkog HDZ-a

Autor: Iva Međugorac

Iako je stranka Andreja Plenkovića nadmoćno pobjedila na parlamentarnim izborima

Već sada uz pomoć manjinaca, Radimira Čačića i HNS-a mogu formirati vladajuću većinu, to ne znači da će HDZ stati na tome. Štoviše, prema tvrdnjama upućenih HDZ želi formirati stabilnu većinu, kako bi u nadolazećim danima i kriznim vremenima bez problema mogli donositi sve ključne odluke.

Upravo stoga, u razgovore se Plenković upustio sa pojedicima iz Škorinog Domovinskog pokreta, koji su mu se ponudili odmah nakon što je objavjen rezultat izbora. No, kako nema namjeru previše skretati udesno, djelom i zbog Pupovčeva utjecaja, tako je Plenković odlučio razmotriti ostatke Restart koalicije, u kojoj nakon poraza na izborima vlada očajnička atmosfera.

Plenković je tako kako saznajemo spreman na suradnju sa Silvanom Hreljom, i njegovom Hrvatskom strankom umirovljenika, koja tu mogućnost ne odbacuje, jednako tako za pregovarački stol trebao bi sjesti i sa Krešom Beljakom, čiji HSS u Sabornici ima svega dva zastupnika. No, za šefa vladajuće stranke daleko je najvažnije pokušati postići suradnju sa IDS-om, koji se tome opire, premda su u HDZ-u otvoreni za razgovore s njima, posebice one koji se tiču teritorijalnog preustroja Hrvatske, oko kojega bi se uskoro trebali dogovoriti.

Hoće li se nakon tih dogovora IDS pridružiti Plenkoviću te dati potporu njegovoj Vladi ostaje za vidjeti, no, u svakom slučaju indikativno je da se o toj opciji razmišlja.

HRVATSKOJ TEK SAD SLIJEDI NAJGORE! Plenković samo jednim potezom sve nagovijestio




 

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.