7Dnevno

MA NIJE MOGUĆE! Plenković i Marić ulovljeni s jednim od najvećih poreznih dužnika u državi

Autor: Iva Međugorac

Tijekom odlučujuće utakmice za Europsko nogometno prvenstvo između Hrvatske i Slovačke na Rujevici, televizijske kamere ovjekovječile su neobičan prizor. Naime, u počasnoj loži uz premijera Andreja Plenkovića i ministra financija stajao je Davor Šuker, što ne bi bilo neobično da se ne radi o jednome od najvećih poreznih dužnika u državi. Kao što je nedavno objavljeno čelni čovjek nogometnog saveza duguje državi 5,6 milijuna kuna poreza, a da priča bude do kraja apsudna upravo su djelatnici Porezne uprave pod Ministarsvom financija, a oni su ujedno ti koji su otkrili 13 milijuna kuna neprijavljenih Šukerovih prihoda.

Po toj osnovi razrezali su mu porez radi čega šefu HNS-a prijeti ovrha nad luksuznim apartmanom u Opatiji. Šuker inače dug nije podmirio više od tri godine, riječ je o dugovanju iz 2015. kada je Šuker posudio Zdravku i Mariju Mamiću 12 milijuna kuna kako bi platili jamčevinu za izlazak iz istražnog zatvora. Porezna uprava tada je detektirala da je te godine Šuker ostvarivao prihode od 600 tisuća kuna, dok su mu izdaci sezali do 1,5 milijuna kuna. U skladu s time na 12,8 milijuna kn neprijavljenog dohotka razrezan je porez kao na drugi, po stopi 40 posto, te još 18 posto prireza. Šuker dugovanje do danas nije platio, ali to očito ne brine previše vladajuće.

Obitelj na utakmici u Rijeci: Ministar financija, Premijer i Porezni dužnik Šuker koji duguje državi 5.8 mil kn. #Podržavamo! 😉

Gepostet von Muzej korupcije am Montag, 18. November 2019

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.