MA NE! OKRENUT ĆE VAM SE ŽELUDAC! Šprajc kušao crve: Uskoro ćemo ih svi jesti?

Autor: dnevno.hr

Hrana budućnosti su crvi, mravi, cvrčci, skakavci i razne druge bube, stav je to stručnjaka sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta, koji su održali i skup pod nazivom Kukci na tanjuru, pa se tako ondje moglo probati kozice sa crvima i cvrčcima, salatu s mravima, ali i druge poslastice. Kukci naime imaju više željeza nego špinat, više kalcija nego mlijeko i više proteina nego govedina i piletina, a u svijetu ih najnormalnije jede 2 milijarde ljudi. Ovu temu, načeo je i RTL-ov voditelj Zoran Šprajc koji je u Direktu ugostio docenta s Agronomija Ivana Jurana i osnivača prve hrvatske farme jestivih insekata Daniela Pikla, koji su u studio donijeli neke od specijaliteta, uz napomenu da se od cvrčka radi dobar protein, ali i brašno.

“U principu, skoro sve bube i kukci su jestivi” rekao je Juran, Pikl je pak objasnio da se pripremaju na milijun načina, a uz to većina ih je dijetni proizvod. “Ljudi su skeptični prema novoj hrani, ali kada se pravilno pripremi, onda promijene mišljenje”, kazao je Pikl.“Ova hrana ima pozitivan utjecaj na okoliš. Proizvodnja kukaca je održiva. Ovo bi moglo biti i odgovor na glad u svijetu”, rekli su, a u emisiji je pak voditelj i kušao crve.

“Nije ovo uopće loše”, kazao je Šprajc.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.