fbpx

‘Lopov i prevarant Drago Pilsel prevario me za 2000 kuna putnih troškova’

Autor: Mladen Prenc

Bačića sam prijavio policiji zbog preko 100 uvreda i prijetnji. Uz to je lažov, odgovara s druge strane na optužbe umirovljenog časnika HV-a Ivice Bačića, poznati novinar Drago Pilsel.

Umirovljeni časnik Hrvatske vojske, 51-godišnji Splićanin Ivica Bačić optužio je poznatog novinara i bivšeg pročelnika Odjela za analitiku u Uredu Predsjednika Dragu Pilsela da ga je 2007. godine prevario za 2000 kuna.

Naime, kako Ivica Bačić i dokumentacija priložena uz ovaj članak otkrivaju, Drago Pilsel (op. a. pravim imenom Carlos Zvonimir Pilsel) je 2006. svjedočio na Općinskom sudu u Biogradu na moru u procesu za klevetu koji je Bačić vodio protiv urednika Hrvatskog lista Ivice Marijačića. Iako se taj podatak ne dovodi u pitanje, sporna je činjenica koja je začudila i spomenuti sud, da je Drago Pilsel naplatio putne troškove pristupanja sudu i od Općinskog suda u Biogradu na moru, ali i od privatnog tužitelja Ivice Bačića.

Dvostruka igra


Bivši časnik HV-a Bačić tvrdi kako je Drago Pilsel na prijevaru od njega ‘izvukao’ 2000 kuna i to svjesno i smišljeno, čak godinu dana nakon što mu je sud već isplatio tražene putne troškove.

– Drago Pilsel je pozvan u rujnu 2006. godine da svjedoči na sudu koji sam vodio protiv Ivice Marijačića. Sud ga je pozvao da iskaže oko nekih okolnosti jer je Marijačić i njega spomenuo u spornom tekstu zbog kojeg sam ga tužio. Poznavao sam ga od prije, negdje od 2000. godine i moram reći kako mi je tada bila čast biti u društvu takve osobe, koja je za mene figurirala kao oličenje moralnosti. Krajem 2006. Drago Pilsel je počeo nazivati uokolo ljude s tvrdnjom da sam mu ja dužan novac. Čak je 2007. nazvao i mog zapovjednika Stipetića, te me na taj način osramotio u vojsci. Odmah potom sam ga kontaktirao i on mi je kazao kako mu nisu podmireni troškovi za dolazak na sud i da sam mu dužan 1700 kuna plus kamate u iznosu od 300 kuna. Još je napomenuo kako bi bez njegova svjedočenja moja tužba propala što je notorna glupost jer je svjedočio samo na okolnost da me nije poznavao prije 2000. godine. To je bilo godinu dana nakon njegovog svjedočenja. Iako mi posve nije bilo jasno zbog čega sam mu ja dužan to platiti, da izbjegnem zivkanje i sramotu, istog sam dana uplatio traženi iznos na njegov tekući račun. Tek prošle godine kada je donesena presuda u mom sporu s Marijačićem vidio sam da me Pilsel svjesno, smišljeno i namjerno prevario jer mu je sud troškove platio nedugo nakon svjedočenja 2006. godine i to u iznosu od 600 kuna – ispričao nam je Ivica Bačić, koji nam je proslijedio sve uplate i korespondenciju s Dragom Pilselom.

‘Ne mogu ga tužiti zbog zastare’

Kada je shvatio da je prevaren, Ivica Bačić je kontaktirao Pilsela i tražio ga da mu vratio novac, međutim, prema njegovim riječima, Pislel je bio iznimno bezobrazan tvrdeći da se ništa nije dogodilo.

– I dan danas mu šaljem poruke da me opljačkao i da je lopov i moralna hulja, a on mi je pak prijetio da će me tužiti zbog tih uvreda. Zamislite on me želi tužiti, a počinio je kazneno djelo prijevare 2007. godine iz kojeg će se izvući jer je nastupila zastara za pokretanje procesa – zaključio je Ivica Bačić u razgovoru za portal Dnevno.

Kontaktirali smo i Dragu Pilsela koji je najprije odbio dati izjavu putem telefona, ali je ipak pismenim putem demantirao optužbe Ivice Bačića.
– Bačića sam prijavio policiji zbog preko 100 uvreda i prijetnji. Uz to je lažov – odgovorio je kratko Drago Pilsel.

Autor:Mladen Prenc
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.