Ljubomir Jurković Deda traži pola milijuna funti od Aleksandra Lebedeva

Autor: dnevno.hr

Jurković nakon Independenta planira tražiti odštetu i od Alvoicea i The Suna, koji su također objavili istu fotografiju, ali uz natpis da je to Milivoj Ašner, tražen zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva 1941. i 1942. godine.

Karlovčanin Ljubomir Jurković Deda tužit će The Independent zbog toga što je taj ugledni britanski list na naslovnici objavio njegovu sliku iz poznatog filma Živi i mrtvi i predstavio ga kao zločinca Samuela Kunza, krivca za smrt 430.000 Židova, piše portal Net.hr.

U sudskom procesu u kojem će tražiti odštetu od 500.000 funti Jurkovića će zastupati engleska odvjetnica prof. dr. Ingrid Detter de Frankopan, stručnjakinja za ratno i međunarodno pravo.

Jurković, koji će dio novca donirati u dobrotvorne svrhe, poručio je kako bi tražio i do četiri milijuna funta da nije takva kriza.

– Nakon objave britanski se list ispričao. Ponudili su mi najprije dvije, pa tri tisuće funti. Moj zlatni sat vrijedi više. Da ne govorim koliko sam uložio u sebe i pomagao drugima – rekao je Jurković.

Karlovčanin je napomenuo da su nakon dugog istraživanja i ispitivanja brojnih kontakata s Engleskom napokon na putu da okončaju slučaj koji mu je nanio niz neugodnosti.

– Bila mi je ugrožena i karijera, jer bih u nekim filmovima sigurno imao veću i zapaženiju ulogu – kaže Jurković koji nakon Independenta planira tražiti odštetu i od Alvoicea i The Suna, koji su također objavili istu fotografiju, ali uz natpis da je to Milivoj Ašner, tražen zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva 1941. i 1942.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.