fbpx

Linić poručio: ‘Od privatizacije HPB-a se neće odustati, iako će blokada zgrade umanjiti cijenu!’

Autor: Hina/ A. P.

Na pitanje hoće li Vlada zbog toga odustati od prodaje HPB-a, odgovorio je: "Ne. Prodat ćemo je. Cijena će biti onakva kakva bude zahvaljujući ovakvim ljudima koji su i inače zloupotrebljavali vlast da bi došli do kredita".

Ministar financija Slavko Linić danas je izjavio kako se od privatizacije Hrvatske poštanske banke (HPB) neće odustati, iako smatra da će sudska ‘blokada’ na zgradu HPB-a u Jurišićevoj ulici u Zagrebu umanjiti cijenu HPB-a.
Zgrada HPB-a jučer je ‘blokirana’ zbog sudskih tužbi dviju tvrtki, koje traže naknadu štete od 750 milijuna kuna, rekao je Linić novinarima u Saboru.

“To može imati utjecaj na nižu cijenu. To samo pokazuje u kojoj državi živimo. Budimo iskreni, koje su to dvije tvrtke? One koje su koristile kredite, potrošile novce zahvaljujući bivšoj vlasti. Nisu stvorili ništa i sada okrivljuju HPB za svoje neuspjehe. To samo pokazuje što je ova država. Ona uvijek služi za samoposlugu, a kada netko želi raditi nered i spustiti cijenu onda se i tuži. Hvala im na pomoći”, poručio je Linić.

Na pitanje hoće li Vlada zbog toga odustati od prodaje HPB-a, odgovorio je: “Ne. Prodat ćemo je. Cijena će biti onakva kakva bude zahvaljujući ovakvim ljudima koji su i inače zloupotrebljavali vlast da bi došli do kredita”.


Kako su danas objavili neki mediji, rješenje o blokadi na zgradu HPB-a u Jurišićevoj ulici donijeto je zbog dviju tužbi koje se vode pred zagrebačkim Trgovačkim sudom.

Jednu je tužbu predala tvrtka Intermedia Public d.o.o. radi protupravnog postupanja s predmetima koji su služili kao hipoteka radi osiguranja kredita kojeg je ta tvrtka digla u HPB-u, dok je druga tužba tvrtke Fantazija Projekt d.o.o., a te dvije tvrtke traže naknadu štete od preko 90 milijuna eura.

 

Autor:Hina/ A. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.