Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Liječnik i medicinska sestra završili u istražnom zatvoru: Terete se za izvođenje pobačaja u neovlaštenoj poliklinici

Autor: Hina

Liječniku i medicinskoj sestri koji su uhićeni zbog abortusa u neovlaštenoj poliklinici sutkinja istrage velikogoričkog Županijskog suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti da na slobodi ne bi ponovili nedjelo.

Istražni zatvor zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici nakon što je ispitalo 54-godišnjeg liječnika i 51-godišnju medicinsku sestru osumnjičene zbog protupravnih prekida trudnoće.

Tužiteljstvo sumnja da su osumnjičeni liječnik i medicinska sestra nezakonite prekide trudnoća obavili 19. ožujka, 5. travnja i 21. lipnja ove godine i to u „poliklinici u vlasništvu prvoosumnjičenika“, „prema ranije dogovorenim terminima s pacijenticama i na njihovo traženje“.

Pritom su bili „svjesni da u navedenoj poliklinici nisu ovlašteni obavljati prekide trudnoće“ jer ona nema status bolnice, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Policija je ranije izvijestila da su prekidi trudnoće u neovlaštenim zdravstvenim ustanovama kazneno djelo koje predstavlja „nepotreban zdravstveni rizik za pacijenticu“.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o poliklinici Zahi koja pacijente prima u Zagrebu, Ivanić Gradu i Velikoj Gorici.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.