Liječnici se u Gospiću svađali i tukli nad umirućim djetetom

Autor: hina

Kao što su roditelji posvjedočili, umiruću djevojčicu jedan od liječnika je čak, zbog nedostatka kreveta, htio maknuti s intenzivnog odjela, zbog drugog pacijenta.

Smrt male Antonije, koja je u subotu, 16. srpnja, preminula od bakterijske infekcije u Gospiću otkrila je i neprofesionalno ponašanje dvojice liječnika koji su se. Oni su se, pred očima šokiranih roditelja, i nad bolničkim krevetom u kojem je bila Antonija, potukli.

– Da, sukob je bio nad mojim djetetom, dok je moje dijete disalo, borilo se za život. Sukob je bio tamo. Ja sam to sve gledala – rekla je za Dnevnik.hr Antonijina majka, Marizela Jelić.

Kao što su roditelji posvjedočili, umiruću djevojčicu jedan od liječnika čak, zbog nedostatka kreveta, htio maknuti s intenzivnog odjela, zbog drugog pacijenta.

– I napao je anesteziologa, radi toga da on ima svog pacijenta i da smjesti moje dijete negdje drugdje – kaže Antonijina majka.

Marija Vrkljan Ilijevski, ravnateljica Opće bolnice Gospić, naredila je istragu o cijelom slučaju, a iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kažu kako su obaviješteni o slučaju. Kada prikupe cjelovitu dokumentaciju proslijedit će je Povjerenstvu za stručni nadzor Hrvatske liječničke komore.

– Mogu samo tvrditi da taj konflikt nije imao nikakve reperkusije na liječenje male Antonije. To je jedno vrlo teško stanje. Meningokokna sepsa koja ima 90-95 posto smrtnosti i uz pravovremeno i najbolje liječenje – također je rekla Vrkljan Ilijevski.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.