fbpx

Lidija Stolica izabrana za novi mandat na čelu Hrvatskog ceha zaštitara: ‘Posebno hvala našim tihim herojima’

Autor: Tea Šojat

Na redovnoj izbornoj skupštini održanoj u srijedu 13.01.2021.  Hrvatski ceh zaštitara – strukovna zaštitarska komora izabrala je novo vodstvo, izvijestili su iz Ceha.

Na održanoj izbornoj skupštini Hrvatskog ceha zaštitara-strukovne zaštitarske komore dosadašnja predsjednica Lidija Stolica, izvršna direktorica Salona bankarske opreme, jednoglasno je izabrana za novi mandat na čelo najvećeg strukovnog udruženja u području privatne zaštite i sigurnosti u Republici Hrvatskoj. Za dopredsjednika za tjelesnu zaštitu za novi mandat izabran je Ivan Funčić iz tvrtke Securitas Hrvatska, a dopredsjednik za tehničku zaštitu naredne četiri godine bit će Marko Sikirica iz Tehnozavoda Marušić.

U Upravni odbor uz predsjednicu i 2 dopredsjednika izabrani su Vladimir Vrcić (Hrvatska pošta), Milan Dujmović (AKD Zaštita),  Ivan Špoljarić (ECCOS inženjering), Valentina Lisak (Pro alarm rješenja), Renata Dončević (Alarm automatika), Velimir Ostoić (Adriatic Security Solutions), Goran Bjelotomić (Protekta) i Željka Belavić (Primat RD).

U Nadzorni Odbor  izabrani su Krešimir Paić (ECCOS inženjering), Ivan Ročić (Securitas Hrvatska)  , Matija Mandić (KING-ICT) i Stipica Baljkas (Prospectus).
U Sud časti izabrani su Nadia Cvitanović (INsig2), Robert Pažitka (Pro alarm rješenja), Dragan Horvat (Pliva Hrvatska), Mladen Sremec (Podravka) i Davor Mihalinec (A.A.M.- Mihalinec).

Lidija Stolica nova i dosadašnja predsjednica Hrvatskog ceha zaštitara-strukovne zaštitarske komore, zahvalila se članovima Skupštine Ceha na ukazanom povjerenju  i ponovnom izboru za predsjednicu Ceha. Uputila je čestitke izabranim članovima Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Suda časti te svima zaželjela puno uspjeha u radu.

Zahvalila je “svim članicama i članovima koji su u proteklih 29 godina svojim kvalitetnim i stručnim radom stvarali i održali najveće strukovno udruženje u području sigurnosti u Republici Hrvatskoj.”
Istaknula je pritom kako se djelatnost privatne zaštite prilagodila poslovanju  u ovom “novom normalnom” vremenu Covid-19 pandemije, te bez obzira na sve prepreke  “redovno obavljala svoje poslove 24/7”.

Posebno je zahvalila svim zaštitarkama i zaštitarima „tihim herojima“ koji svakodnevno na prvoj crti obavljaju sve povjerene im zadaće poslove.

Uputila je i Zahvalu svim poslodavcima u privatnoj zaštiti “koji posebno iskazuju brigu o zdravlju i prevenciji za svoje zaposlenike i što nastoje zadržati svoje zaposlenike unatoč smanjivanju poslovanja usljed Covid-19 pandemije”.

“Svima koji su se neposredno ili putem donacija uključili u pomoć potresom pogođenim područjima Banije zahvaljujem i pozivam ih da i nadalje svi zajedno pomažemo!”, kazala je Stolica.
Na kraju, najavila je nastavak aktivnog rada Ceha u daljnjem razvoju i pozicioniranju djelatnosti privatne zaštite,  jačanju  suradnje sa Ministarstvom unutarnjih poslova RH i svim drugim državnim tijelima, organizacijama i strukovnim udruženjima iz RH i EU.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.