Photo: Zarko Basic/PIXSELL

LATIN SUGRAĐANIMA ‘OČITAO LEKCIJU’: ‘Bahati ste, oholi i slabi ljudi’

Autor: S.V.

Novinar, urednik i tv voditelj Denis Latin koji je svojedobno obolio od podmukle i teške Chronove bolesti, opisao je teškoće koje mu je ona donijela te sve one građane kojima teško padaju korona-mjere podsjetio na činjenicu da je disciplina u njegovom slučaju bila gotovo presudna:

“Nikada se nikome nisam žalio”

“Još 1986. obolio sam od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostajete zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nikome nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe”, napisao je Latin na Facebooku, a potom se izravno obratio hrvatskim građanima:

“Prijatelji, mislim da pretjerujete”

“Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih. Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari. Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi”, poručio je Latin potpisujući status sa “vaš Denis”.

 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.