LATIN: ‘SDP je četiri godine oko sebe sijao strah i samo strah!’

Autor: S. Vučković

"Odmah moraš tražiti da ti uklone tekst, kao što je Oleg Maštruko zatražio od Indexa. Toliko o slobodi govora u Hr. Strah, strah i samo strah, to je ono što su četiri godine sijali oko sebe da bi se bez rezultata održali na vlasti", komentirao je Denis Latin preko društvene mreže.

“Ne možeš napisati ni pošteni tekst protiv Kotromanovića i SDP-a. Odmah moraš tražiti da ti uklone tekst, kao što je Oleg Maštruko zatražio od Indexa. Toliko o slobodi govora u Hr. Strah, strah i samo strah, to je ono što su četiri godine sijali oko sebe da bi se bez rezultata održali na vlasti”, komentirao je Denis Latin preko društvene mreže neobičnu činjenicu da je autor svojevoljno tražio povlačenje vlastitog teksta. O čemu je, zapravo, riječ?

Oleg Maštruko je, naime,  kolumnist vrlo popularnog informatičkog magazina Bug i urednik njegova sestrinskog izdanja Mreža. Međutim, za portal Indeks je napisao kolumnu “Kotromanović dokaz da je Milanovićev SDP dno, a Hrvatska cirkus”.

Iznimno čitana kolumna je ubrzo – maknuta s portala. PovučenA je na zamolbu autora koji je na Facebooku pojasnio motive povlačenja teksta:

“Ljudi, ne pitajte me više “što je bilo s tekstom”, cijela priča je masovni let down, jako sam osobno razočaran zbivanjima danas, ali nije svako zlo za zlo, pojačalo mi je odlučnost u vezi nekih drugih, ne izravno vezanih medijskih projekata, o kojima razmišljam.

Rekao sam da ću o tome samo uživo a ne na Fejsu, jer je to tako…. a onda sam počeo dobivati pozive na pive i ćevape, što je naravno okej…. ali u principu priča je jadna i razočaravajuća…. nema priče…. tko očekuje neki špijunski triler ili uzbudljivu štoriju razočarat će se…..” – podijelio je Maštruko na svom zidu.

Evo dijela povučene kolumne:

“Dakle, kraljina (Kotromanović) je proveo zadnje mjesece mandata na šatro odgovornom mjestu ministra guglajući sajtove s ponudama posla i dogovarajući novi posao u Americi i vozikajući se s poslodavcima…. i unatoč tome što je, kako sam kaže, unaprijed sredio đob i odlučio otići u Ameriku, bio je na listi SDP-a za koju već izbornu jedinicu…. a šta si bio na listi ako si već odlučio “otići iz politike”? I što je najbolje, o svemu tome govori bez trunke srama, kao da je to nešto normalno, kao da je novi posao tražio netko iz firme A u firmi B na redovnom tržištu rada!
To je bio ministar OBRANE, sigurnosno najosjetljivije mjesto u vladi i cijeloj zemlji, lik koji je zadnjih mjeseci mandata primao našu plaću, a tražio posao u stranoj zemlji i sastajao se s ljudima o kojima ne znamo ništa! On je zapravo još uvijek ministar obrane! Plaćenik nekih mufljuza. Zamislite ministra obrane Njemačke da si dogovara posao u Kini dok je još na dužnosti! I priča o tome za Spiegel”

Kome je zasmetalo ovakvo obraćanje i zašto je sam autor zatražio povlačenje, može se iščitati i iz Latinove reakcije: Strah, strah i samo strah, to je ono što su četiri godine sijali oko sebe…
Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.