‘Laburisti i IDS čine sve da se Mirne dohvati Miroslav Kutle, očito je da su pojedinci u ovom slučaju u svoje džepove trebali staviti velike novce’

Autor: Hina/ A. R.

Kajinovu konferenciju za novinare u jednom trenutku grubo je prekinuta iznenadnim dolaskom direktorice i vlasnice "Geneze" Valentine Ljubešić, koja mu je poručila da se ne koristi "Mirnom" za "svoj poligon za obračun s IDS-om".

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio je na konferenciji za novinare ispred rovinjske tvornice “Mirne” kako laburisti na čelu sa saborskom zastupnicom Nensi Tirelli i IDS pod vodstvom rovinjskoga gradonačelnika Giovanija Sponze ne samo da rade protiv “Mirne”, nego svjesno ili nesvjesno čine sve da se te tvornice dohvati Miroslav Kutle, čovjek koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

Naime, po njegovim riječima, Miroslav Kutle vlasnički je prisutan u “Mirni” iz ranih 90-ih godina, a “Fima grupa” i “Validus”, kako je rekao, “vezane su uz najcrnije doba privatizacije”. “Upravo je Miroslav Kutle ranih 90-ih godina kroz privatizaciju preuzeo ‘Mirnu’, a tvrtka Geneza se danas pojavljuje kao čuvar njegovih interesa u ‘Mirni'”, ustvrdio je Kajin.

Po njegovim riječima, oni su svojim istupima u parlamentu “iskoristili radnike i osramotili saborsku govornicu, svoju stranku, Istru i građane Rovinja, a najveća je tragedija da ih neki lokalni mediji pokrivaju”.

Kajinovu konferenciju za novinare u jednom trenutku grubo je prekinuta iznenadnim dolaskom direktorice i vlasnice “Geneze” Valentine Ljubešić, koja mu je poručila da se ne koristi “Mirnom” za “svoj poligon za obračun s IDS-om”. Ujedno ga je upitala gdje je bio posljednjih 20 godina i otkuda danas njegova skrb za “Mirnu”.

U nastavku konferencije Kajin je ustvrdio kako je “Mirna” već godinama u blokadi, da kao takva ne može poslovati te kako je to društvo nad kojim se mora otvoriti stečaj.

“Očito je da su pojedinci u slučaju ‘Mirne’ u svoje džepove trebali staviti velike novce”, rekao je Kajin. Rovinjski nezavisni vijećnik Bruno Poropat, koji je također bio na konferenciji za novinare, poručio je kako “Mirna” mora ostati u rukama radnika. Istaknuo je kako je “Mirna” prije samo petnaest dana bila neinteresantna rovinjskim vijećnicima, a danas, kako je rekao, “plaču nad njezinom sudbinom”.




Autor:Hina/ A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.