Foto: Pixsell

KUTLE U BIH, A TROŠKOVE MU PLAĆAJU HRVATI: Sud mu odobrio 60 tisuća kuna troškova

Autor: Matea Vidić

Prema najnovijoj odluci zagrebačkog Županijskog suda, Miroslav Kutle i njegov odvjetnik dobiti će oko 60.000 kuna troškova u slučaju Mirna, javlja Večernji list.

Kutle, koji već neko vrijeme boravi u Bosni i Hercegovini, za navedeni je slučaj optužen zbog procesa privatizacije tvrtke za preradu riba, Mirna Rovinj. No, nije samo ta tvrtka bila sporna, sporio se i zbog privatizacije Tiska, Gradskog podruma, zbog malverzacija pri preuzimanju Slobodne Dalmacije, Dalme, Dione, Dubrovačke banke…

Ukupno ga se teretilo za štetu od vrtoglavih 600 milijuna kuna, a sva djela koja su mu stavljali na teret počinjena su u ‘90-ima. No, njegovi zločini na sudu su nerijetko obustavljeni zbog zastare. To se dogodilo i ovaj put. Stav suda bio je da je u tom predmetu nastupala zastara, dok se optužbe za ratno profiterstvo ne može dokazati samo pukim navođenjem činjenice da je ono za što se Kutle tereti ratno profiterstvo jer se događalo u vrijeme Domovinskog rata.

U konačnici, prema zakonu kod oslobađajućih ili odbijajućih presuda te obustava postupka zbog zastare, troškovi idu na račun proračuna pa će tih 60.000 kuna zaista i platiti hrvatski državljani, iako je Kutle prebjegao u BiH.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.