FOTO: Nino Strmotic/Vecernji list

KUTLE OTVARA CRNU TEKU! Prodrmao Plenkovića i vodstvo HDZ-a: Tko se nalazi na njegovom crnom spisku?

Autor: Iva Međugorac

Na naslovnici posljednjeg broja Nacionala još se jednom po tko zna koji put u posljednjih nekoliko tjedana pojavljuje odbjegli hrvatski tajkun Miroslav Kutle koji se sada i putem ovog medija obratio premijeru Andreju Plenkoviću kojemu je ljetos i prije nekoliko dana uputio čak dva pisma u kojima ga upoznaje s time da su njegov radijski sustav nasilno oteli bivši prijatelji koje uzgred optužuje za teška kaznena djela, pritom Kutle vjerojatno aludira na Ivana Jurića Kaćunića, koji je nedavno preuzeo koncesiju bivšeg Radija 101, dok Kutle tvrdi kako se Kaćunić priklonio obitelji Pripuz, izdajući njegovo povjerenje.

Sa svim je time Kutle upoznao predsjednika Vlade u pismima koja nalikuju prepisci od prije nekoliko tjedana u kojoj se obraćao Zoranu i Petru Pripuzu.

”Tvoj vazal i potrčko tužni Bandić bit će glavna tema svih medija… Medije će preplaviti vaše akvizicije oko brojnih prenamjena zemljišta te nezakonitih poslova sa gradom, a što će potaknuti i otvoriti puno složenije i opasnije teme oko ‘organizacije’…  S obzirom da ste se na sve moje prepiske oglušili, nema razloga da javno ne progovorim o svemu što ste mi oteli i ukrali, te da ne pokrenem sudske i ine postupke. Uvjeren sam da će europskoj i hrvatskoj javnosti biti vrlo interesantno saznati na koji način ste sve to učinili…’”, samo je dio onoga što je bivši poduzetnik nedavno pisao Pripuzima zahtjevajući od njih povrat imovine koja uključuje Narodni radio, Antenu i Radio Dalmaciju.

Usto se u toj prepisci spominju sve navodne afere koje povezuju Pripuza i pokojnog zagrebačkog gradonačelnika, a spominje se i premlaćivanje novinara Dušana Malića i pokojnog Denisa Kuljiša te planiranje napada na Gordana Malića.  Sve u svemu čini se da Kutle više ne strahuje za vlastiti život kao što se to ranije tvrdilo, već je sada krenuo u osvetnički pohod i to iz svoje druge domovine, rodne Hercegovine u kojoj boravi zadnjih desetak godina dočekujući rasplet pravosudne trakavice temeljem koje je dobio titulu konzervativnog poduzetnika i kralja privatizacije. Uz to što mu u Hercegovini na noge dolaze poznati novinari, on ondje s vremena na vrijeme popije kavu s također odbjeglim reformatorom hrvatskog pravosuđa Zdravkom Mamićem.

Posjećuju ga i članovi obitelji te prijatelji i nekolicina nekadašnjih poslovnih partnera, a on izgleda s prozivkama neće tako skoro stati posebice radi toga što mu pravosudna trakavica u zadnje vrijeme ide u prilog pa tako recimo tužiteljstvo u aferi Tisak nije dokazalo ratno profiterstvo čime je oslobađajuća presuda postala pravomoćna u slučaju koji datira još iz 2004. godine. Jedno je vrijeme Kutle proveo u Remetincu, zatvorski dani teško su mu pali, a sada niz postupaka protiv odbjeglog tajkuna ili klizi u zastaru ili se obustavlja pa on dolazi na svoje. U vrijeme dok je s novinarima nešto konkretnije komunicirao, Kutle je otvoreno prozivao HDZ-ovu tehnomenadžersku struju kriveći za sve ono što ga je zadesilo Nikicu Valentića i njegova kolegu Hrvoja Šarinića. ”Franjo Gregurić (od kojega je sve to počelo i koji je ideološki i faktički vođa te grupe), njegova pripadnost, stavovi, ideologija i djelovanje nemaju nikakve veze s HDZ-ovim ciljevima. Ili Linić, koji je vrlo važan član tehnomenadžera, jedan od najbogatijih ljudi u RH, kakve veze ima s programskim ciljevima i ideologijom SDP-a?

Nikada Hrvatskom nisu upravljali HDZ ni SDP, nego tehnomenadžeri. Cijelo su vrijeme tehnomenadžeri raspoređeni kao premijeri (Gregurić, Valentić, Mateša, Karamarko…), ministri bitnih resora, guverneri”, nabrajao je Kutle očito govoreći o svima onima koji su mu se zamjerili, a kojima je spreman uzvratiti udarac, a je li nakon svega spreman vratiti se u Hrvatsku ostaje za vidjeti.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.