Filip Kos/PIXSELL

Kuščević uz premijera protiv Penave: ‘Na prosvjedu u Vukovaru pokušat će poentirati populisti’

Autor: Hina

Ministar uprave Lovro Kuščević u četvrtak je odbacio tumačenja da je najavljeni prosvjed u Vukovaru indirektni prosvjed protiv Vlade, no nije isključio mogućnost da će ga pokušati instrumentalizirati populisti, kako je nazvao  Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih (Neovisni za Hrvatsku).

“I branitelji su rekli da prosvjed nije protiv Vlade, a nešto sitno bi mogli pokušati poentirati populisti koji sebe nazivaju desnicom. Oni bi mogli pokušati dovesti taj prosvjed u vezu s Vladom. Mislim da neće u tome uspjeti”, ocijenio je Kuščević uoči sjednice Vlade upitan za prosvjed u Vukovaru koji je zbog neprocesuiranja ratnih zločina za 13. listopada najavio gradonačelnik Ivan Penava (HDZ), a podržale su ga i neke udruge proizašle iz Domovinskog rata.

“Razumijem vapaje Vukovara, ali mislim da prosvjed nije način i da se stvari ne rješavaju na ulici, nego u institucijama”, rekao je Kuščević.

“Naravno da nisu hrvatski branitelji protiv Vlade, naravno da nisu hrvatski građani protiv Vlade, nego svi želimo da se procesuiraju ratni zločini, a sasvim sigurno nekakvi populisti, koji sebe nazivaju desnima, a njihova je ideologija populizam, poput primjerice Hasanbegovića i Esih, nastojat će to instrumentalizirati i dovesti u vezu s Vladom”, rekao je ministar uprave.

Ne vidi ni razlog za otkazivanje sportskih igara invalida Domovinskog rata koje se održavaju od 12. do 14. listopada,  što znači da će u subotu 13. listopada, na dan prosvjeda, u Vukovaru biti ratni invalidi iz cijele Hrvatske.

“Ne vidim zašto bi se te igre otkazale, ranije su dogovorene, mislim da se trebaju održati”, rekao je.

Na pitanje jesu li populisti HDZ-ovi zastupnici koji podržavaju taj prosvjed, kao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ), Kuščević je odgovorio kako u Hrvatskoj postoji jedna desnica, a to je – HDZ.




Populisti  samo glume da su hrvatska desnica kako bi ukrali glasove HDZ-u, zaključio je Kuščević.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.