Foto: Goran Mehkek / CROPIX

KUŠČEVIĆ BESRAMNO O KUĆI KOJU IZNAJMLJUJE TURISTIMA: ‘Ne radi se o vili nego u kući i u njoj živim’

Autor: Dnevno

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je novinarima prije sjednice Vlade kako mu nije nimalo neugodno što nije upisao kuću u katastar. Kaže da ništa nije skrivao, javlja N1.

“Sva moja imovina je uredno i transparentno navedena od prvog dana, za sve nekretnine imam građevinsku dozvolu i sve je po PS-u. To što sam zaboravio zatražiti kod katastra upis da se evidentira kuća koja se vidi iz satelita, koju nitko ne skriva. Ne radi se o vili nego u kući i u njoj živim. Kako je moja supruga nezaposlena i nije uhljebljena, ona se ljeti iseljava kako bi ostvarila dodatni prihod.

Tu nekretninu posjedujem od 2004. i zaboravio sam je evidentirati u katastru i taj zahtjev sam podnio čim ste me vi novinari upozorili i to će biti evidentirano”, izjavio je ministar Kuščević.

“Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju”, rekao je kad su ga pitali je li mu neugodno.

Na pitanje da je bio ministar graditeljstva i otvarao katastar, te da kakvu poruku šalje kaže: “Šaljemo poruku da svi investitori moraju graditi kao ja, ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu i onda zatražiti upis u katastar. Ja sam to zaboravio napraviti i sada sam pokrenuo postupak.”

Na pitanje reporterke N1 kako je s fotografija s Booking.com-a vidljiv u dnevnom boravku i grb s prvim bijelim poljem kaže kako u njegovoj kući ima puno umjetnina i suvenira pa i taj grb.

Komentirao je i situaciju oko Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.




“Vidimo da ima niz razloga koje je potrebno ubaciti u zakon pa je vrijeme da se sve stiša, čuju se pravna mišljenja i onda to reguliramo”, rekao je.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.