fbpx
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kujundžić otkrio pravi razlog umiranja hrvatskog naroda od raka: ‘NEŠTO SE DOGAĐA….’

Autor: Z. K.

Prije samo dvije godine kad bi ovo spomenuli kao uzročnik raka, bili bi teoretičar urote. Danas, to govori i hrvatski ministar, no iz nekog razloga mediji skrivaju njegove izjave

Prema podacima koje je objavila Hrvatska liga protiv raka, u prvih 25 dana 2017. od raka je u Hrvatskoj umrlo 1200 ljudi. Drugim riječima, svakog je dana zbog dijagnoze zloćudne bolesti život izgubilo 48 oboljelih.

Taj je broj šokantan i zabrinjavajuć, govori struka, a liječnici se svakodnevno pitaju zbog čega je broj oboljelih iz godine u godinu u stalnom porastu. Većina liječnika tvrdi da je riječ o ‘boljoj i naprednijoj dijagnostici’ pa je zbog toga i više dijagnosticiranih bolesti. Međutim, rijetko tko se usudi reći javno je Hrvatska ulaskom u Europsku uniju na svoje tržište hrane donijela toksično ‘smeće’ koje se više ne može niti zvati hrana te da je upravo hrana  ta koja izaziva rak. Svih ovih godina tko god bi upozoravao na otrovnu hranu kao na kljućnog uzročnika raka bio bi u najmanju ruku ismijan i proglašen za teoretičara urote. Međutim, kako godine odmiču, svijest ljudi se pojačava a teorije urote svakim se danom preslikavaju u stvarnost tako je došlo vrijeme za istinu i iz usta hrvatskih ministara, posebice hrvatskog ministra zdravstva koji je prvi bez straha otkrio prava razlog umiranja od raka koji se treba istražiti na nacionalnoj razini.

Međutim, mediji su te izjave, sakrili.


Naime, saborski zastupnik Željko Lacković objavio je kako je  7. prosinca na zajedničkom Odboru za poljoprivredu i zdravstvo ukazao na zastrašujuće podatke o pojavnosti karcinoma u Hrvatskoj po čemu smo na 2. mjestu u EU.

‘Stalni rast novooboljelih kojih je za primjer u Cipru, Malti, Finskoj ispod 150 očito je povezan s ne/kvalitetom hrane koju konzumiramo, a koja se nekontrolirano uvozi i distribuira kroz trgovačke lance.

Ni danas nema adekvatne reakcije državnih institucija na smrt Mirka Vidovića, petogodišnjeg dječaka iz Bregane čija se obitelj otrovala salmonelom zaraženim jajima. Hrvatska agencija za hranu samo formalno obavlja poslove iz nadležnosti, a epidemiju stalnog porasta pojavnosti karcinoma koji jedino može biti posljedica konzumacije hrane upitne kvalitete ne nastoji spriječiti. Uvezeno meso i mesne prerađevine se ne podvrgavaju kemijskoj analizi kojom se utvrđuje oksidacija stanica i hidroliza masti, tako da nemamo podataka o stvarnoj starosti mesa, dok svježe meso ne mora imati oznaku datuma klanja životinje.

Sve ovo iskorištavaju razni trgovci radi bogaćenja, a državne institucije ni nakon smrtnih slučajeva djece ne poduzimaju ništa. Bez donošenja pravilnika kojima će se zaštititi potrošači i dalje će u zemlji mediteranske kuhinje i kvalitetne zdrave domaće hrane rasti troškovi liječenja oboljelih od raka kojih je 50% više od europskog prosjeka,’ rekao je tada Lacković na što mu je ministar zdravstva Milan Kujudžić odgovorio: ‘Da, uistinu, nešto se događa’, nakon čega je i sam ministar potvrdio da su toksini u hrani ozbiljan problem po hrvatski narod:

‘Dakle, nešto se događa. Uistinu se trebamo na nacionalnoj razini zabrinuti oko hrane odnosno oko toksina u hrani, jer tolika pojavnost raka nije samo posljedica bolje dijagnostike s obzirom da imamo drugi veliki problem a to je izraziti pomakk prema mlađoj dobi. Primjerice ako uzmete udžbenik američki iz kojeg mi gastroenterolozi učimo gastroenterologiju, ondje stoji da je karcinom gušterače bolest 7. ili 8. desetljeća. Mi ga u Hrvatskoj na žalost viđamo već u trećem desetljeću, dakle ljude sa 23 i 37 godina. Dakle, riječ je o jednom ozbiljnom pomaku, u negativnom smislu, po zdravlje hrvatskog naroda. Što se tiče onkologije uistinu će trebati uzeti u ozbiljnije razmatranje kolika je uloga hrane u svemu tome. Ne želim izazivati paniku i prejudicirati ali hranu svakako treba uzeti kao ozbiljan čimbenik koji je moguće doprinio tako velikoj pojavnosti raka!’, rekao je Kujundžić, ministar zdravstva čak mjesec dana prije nego je ova šokantna vijest o oboljelima obišla javnost.

Vrijeme je da se zapitamo zašto mediji nisu prenijeli izjave ministra ali i zašto se o ovom velikom problemu – hrane koja to nije, u Hrvatskoj uopće ne smije govoriti, čak ni onda kad ministar sam to spomene? Pogotovo ako uzmemo u obzir da Hrvatska izumire u svakom smislu. Umiru nam ljudi kao i hrvatska polja pa je pitanje – zašto se dopušta umiranje Hrvatske, kako ljudi tako i hrvatske hrane? Zbog EU? Je li smrt stanovništva cijena ulaska u ovu euROPSKU tvorevinu? Mnogi su upozoravali…no nitko čuo nije.




>>>>PROBUDI SE NARODE! Statistike pokazale da je Hrvatska u krvavom ratu!

>>>IZAZVANA EPIDEMIJA RAKA U HRVATSKOJ: Rak je izlječiv od 1923. Znanstvenik dobio Nobela za to otkriće, a nitko ga ne spominje!




Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.