Foto: Darko Tomas / CROPIX

KRSTIČEVIĆEVA BIVŠA TVRTKA NOVI HRVATSKI MILIJARDER: Možete li pogoditi s kime posluju?

Autor: Iva Međugorac

Plamenko Barišić, predsjednik Uprave King ICT-a ovih se dana u razgovoru za Poslovni dnevnih pohvalio uspjesima tvtrke kojom rukovodi. “U 2020. ulazimo s 500 zaposlenih, a s ponosom ističemo da je 2019. bila najuspješnija godina u povijesti King ICT-a, s procijenjenim konsolidiranim prihodima većim od milijardu kuna”, rekao je Barišić.

Riječ je inače o bivšoj tvrtki potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića kojoj je samo ove godine isplaćeno 172,3 milijuna kuna iz proračuna temeljem dobivenih javnih natječaja za razna ministarstva, vladine urede i sabor.

Spomenuta tvrtka i ranije se spominjala u javnom prostoru pa se tako pisalo i o tome kako Uskok i Dorh češljaju tu grupaciju zbog ugovora koje su potpisivali tadašnji premijer Ivo Sanader i bivši ministar policije Tomislav Karamarko. Naime, King ICT u pet fosdina Sanaderova mandata dobila je poslove vrijene oko milijardu kuna, ipak, službena istraga po tome pitaanju nikada nije pokrenuta.

Tvrtka KING ICT nedavno je opet došla u fokus javnosti kada je otkriveno da su s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla d.d. na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova dobili posao vrijedan 17,3 milijuna kuna, kako se saznalo radilo se o nabavi dvaju dronova koji bi trebali pokrivati hrvatsku državnu granicu za potrebe MUP-a, a izrađeni su unedavno osnovanoj tvrtki kćeri KING ICT-a Planet IX i imaju oznaku “Planet IX – eRIS III”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.