Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

KRSTIČEVIĆ O TOME ŠUTI KAO ZALIVEN! Novi Plenkovićev savjetnik priprema veliki zahvat: Neće raditi iza leđa

Autor: Iva Međugorac

Novi ministar obrane Mario Banožić u nezahvalnoj je poziciji. Naime, dok se kompletna Vlada bavi koronakrizom, on će u idućih pola godine kritičarima morati dokazati da zna svoj posao.

“Idućih pola godine za Banožića su ključni jer bi u tom razdoblju trebala biti donesena odluka o nabavi borbenih aviona. Osim toga, od njega se očekuje da se u ovom kriznom periodu izbori za vojni proračun za iduću godinu, ali i da predloži dugoročni plan razvoja ovog zapuštenog resora, a to je sasvim sigurno za mladog ministra velik i kompleksan izazov”, tvrde naši sugovornici iz Ministarstva obrane te podsjećaju da bi u idućem razdoblju trebalo odlučiti o sudbini ranije započetih projekata Patrija i Bradley.

“Već se sada može naslutiti da je za njega najkompleksniji dio posla nabava borbenih aviona, očito je da će se on u svojem mandatu višestruko oslanjati na Damira Krstičevića – nije slučajno on imenovan Plenkovićevim savjetnikom za obranu”, kažu naši sugovornici te naglašavaju da će bivši ministar iz sjene upravljati Ministarstvom obrane.

“Krstičević će biti ključan u poslovima nabave, on ne želi javno govoriti o tome što će raditi kao Plenkovićev pomoćnik, ali ne treba biti naivan. Neće on raditi ministru iza leđa, Krstičević nije takav tip, ali će definitivno biti koordinator svih aktivnosti kod nas u Ministarstvu, a mi smo zapravo zbog toga i više nego zadovoljni jer smo s Krstičevićem svi korektno surađivali”, kažu naši sugovornici te napominju da će bivši ministar definitivno, zahvaljujući brojnim kontaktima, biti taj koji će voditi većinu pregovora u ovom resoru, uključujući i pregovore s Plenkovićem i ministrom Marićem, u čijim je rukama odluka o proračunu MORH-a za iduću godinu.

“Morat će se izboriti za proračun veći od pet milijardi kuna, a to u ovoj krizi nije jednostavno”, zaključuju naši sugovornici.

OBAVIJENO VELOM TAJNI! Nitko u Banožićevu resoru o ovome ne smije ‘ni zucnuti’




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.