Foto: Vlado Kos / CROPIX

KRŠ I LOM U HDZ-u! Plenković potpisuje smrtnu presudu: Gubimo izbore! Nastat će kaos

Autor: Iva Međugorac

Sve političke opcije u Lijepoj našoj, punim se kapacitetima pripremaju za srpanjske parlamentarne izbore. Premijer i predsjednik HDZ-a ne e se brze izbore odlučio kako bi pokušao uloviti djelić popularnosti Nacionalnog stožera, koji se naciji omilio usred pandemije koronavirusa, a koja bi tek trebala pokazati realne posljedice na gospodarstvo. No, to što Plenković samouvjereno izlazi na izbore, ambiciozno najavljujući još jedan mandat ne znači da panike u njegovim redovima nema.

Upravo suprotno, u vladajućoj su stranci sve zabrinutiji za rezultate parlamentarnih izbora.

”Popularnost Stožera splasnjava, sve smo češće na udaru medija, javnosti i oporbe, to je pritisak s kojim se teško nositi, a osim toga Plenkoviću teško ide sastavljanje listi, tvrdoglav je, svojeglav, smatra da stranku treba pomladiti, na liste gura svoje ljude koji su među biračima neprepoznatljivi, ali i ljude koji u stranci, ali i u javnosti nemaju nikakv utjecaj, a to bi nam se moglo obiti o glavu”, komentira naš sugovornik iz vladajuće stranke koji je posebno zabrinut za koalicijski potencijal HDZ-a.

Dodaje kako se Plenković prepire sa Miroslavom Škorom, za što smatra da HDZ-u ne treba.

“Mi bez njega nećemo moći sastaviti vladu”, kaže naš sugovornik i dodaje kako je HDZ-u Domovinski pokret jedini preostali potencijalni koalicijski partner.

“Osim ako nećemo u koaliciju sa SDP-om, a taj korak bio bi smrt za HDZ. Ne znam tko bi na to u stranci pristao jer to bi bio nezapamćen skandal, ali Plenković od toga ne bjježi. Ako je mogao surađivati s HNS-om njemu onda ništa nije teško za opstanak na vlasti”, smatra naš sugovornik te naglašava kako će HDZ imati ozbiljnih problema u slavonskim izbornim jedinicama, ali i u Dalmaciji.

‘Otpisali smo dobre ljude, a u sastavljanju lista vodimo se po prijateljskom ključu’ 




”Plenković više ne računa na Tomislava Tolušića, u Slavoniji gura Ivana Anušića, nema ni Steve Culeja, otišao je Ivan Penava, a to ćemo skupo platiti. Problem će nastati i u Dalmaciji, mi tamo osim Damira Krstičevića naporosto nemamo jakih ljudi. Na prošlim izborima Milan Kujundžić je bio odličan izbor, sada se tu računa na Antu Sanadera, Branka Bačića”, kaže naš sugovornik i naglašava kako će to biti katastrofa, potop.

Dodaje kako se radi o ljudima koji možda u stranci imaju utjecaj, ali među biračima izazivaju jaz i prijezir, njih javnost ne uvažava, i ne simpatizira.

“Otpisali smo i Kovača, vodimo se po prijateljskom ključu, Plenković gura na liste svoje miljenike, mlade nade stranke, isto je činio i ne europskim izborima pa smo se onda čudom čudili gdje nam je još jedan mandat, mladi ljudi su u redu, ali oni izbore ne mogu dobiti, trebaju nam prepoznatljiva lica, naši udarni igrači, Karamarko je to recimo korektno radio, on je na liste stavljao ljude za koje je smatrao da mogu dobiti izbore, Plenković pak gura ljude s kojima je on dobar, i koji su mu potrebni za stranku dugoročno, a to će se pokazati kao problem”, zaključuje naš sugovornik.




FATALNA TAJNICA! ŽENA O KOJOJ BRUJI PANTOVČAK! Prva Milanovićeva ozbiljna afera: Dama zbog koje se našao u središtu skandala

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.