KRPINA PROGOVORIO O PENAVI, ŠKORI, PLENKOVIĆU I HDZ-u: Evo što se zaista događa u pozadni

Autor:

Oštroumni HDZ-ov dojaen Drago Krpina za naš se portal osvrnuo na posljednji potez vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji je odlučio napustiti vladajuću stranku.

”Kandidaturom za zamjenika predsjednika HDZ-a, na nedavnim unutarstranačkim izborima, gospodin Penava pokazao je da ima političke ambicije koje nadilaze okvire Grada Vukovara.

Ne ostvarivši očekivani izborni rezultat, a imajući na umu unutarstranačku praksu prema onima koji pokušaju politički „švrljati“ bez blagoslova stranačkog vrha, lako je mogao zaključiti da njegove političke ambicije unutar stranke, barem u sadašnjoj konstelaciji snaga, nemaju neku perspektivu. U tom kontekstu njegovo napuštanje stranke ne bi se moglo smatrati neočekivanim”, komentirao je naš sugovornik te dodao:

”Ono što za vodstvo stranke zasigurno jest iznenađenje je činjenica da se Penavi pridružilo cjelokupno gradsko stranačko vodstvo kao i cijeli njegov tim koji upravlja Gradom Vukovarom. Ravnodušnost koju prema ovom događaju pokazuju u stranačkom vodstvu čini mi se usiljenom i nevjerodostojnom. Riječ je o događaju koji ima ozbiljniju političku težinu nego li što bi to željeli u vrhu stranke. Naime Grad Vukovar, sa svom svojom simbolikom, kao i politička zbivanja u njemu odašilju u hrvatski politički prostor posebne emotivne pa i političke signale. Ti signali zasigurno za HDZ neće ostati bez posljedica”, smatra Krpina koji se referirao i na sami Penavin prelazak Miroslavu Škori.

”Što se tiče pridruživanja gospodina Penave grupaciji koju okuplja Miroslav Škoro, meni se čini da to još uvijek nije gotova stvar.

U svakom slučaju, barem prema aktualnim anketama, uz pretpostavku da su vjerodostojne, postizborni odnos snaga je prilično predvidljiv. U svezi s tim, moguća su četiri scenarija u procesu pokušaja sastavljanja Vlade: HDZ u koaliciji s Škorinim Pokretom, SDP u koaliciji s Škorinim pokretom, HDZ u koaliciji s SDP-om i, ne dogodi li se ni jedna od navedenih kombinacija, ponavljanje izbora. Koalicija HDZ-a i Škorinog Pokreta, u ovom trenutku čini mi se najizglednijom”, zaključuje Krpina.

ŠTO SE ZAPRAVO DOGODILO S PLENKOVIĆEM I PENAVOM? Imamo detalje žestokog rata

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.