fbpx
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

KRIŠTO DOBILA EKSPRESAN ODGOVOR: ‘Zlonamjerno se manipulira podacima!’ Udarila na Mikulića bez zadrške

Autor: Dnevno.hr

Pisali smo danas o objavi saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto koja se žestoko osvrnula na Državni inspektorat, odnosno glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića i načelnika u inspektoratu Ivicu Kušurinu.

Opet je saborska zastupnica provukla tezu o udbaškim strukturama, no imala je i konkretnije optužbe, one o “neprimjerenom i zlonamjernom djelovanju Državnog inspektorata”.

Stigao žestok odgovor

“Umjesto da Državni inspektorat djeluje kao u svim drugim državama Europske unije, te skrbi o poštivanju zakona poštujući svakog zaposlenika ili poduzetnika u području ugostiteljstva, Državni inspektorat tretira hrvatske ugostitelje kao neprijatelje te starim jugo-manirama vrši besmisleni pritisak i zagorčava život tim vrijednim i radišnim ljudima”, napisala je između ostalog.


Kontaktirali smo Državni inspektorat da nam kažu svoju stranu priče.

“Državni inspektorat osnovan je 01. travnja 2019. godine, odlukom Vlade RH, kao tijelo koje obavlja inspekcijske poslove. Inspekcijski poslovi obavljaju se sukladno važećim zakonskim i pod zakonskim aktima te se postupanje temelji na činjenicama utvrđenima u inspekcijskom postupku s osnove istih. Za tumačenja zakonskih propisa nadležni su stručni nositelji istih, nadležna ministarstvima, a saborski zastupnici su upoznati s procedurom donošenja, izmjena i dopuna Zakona.

Obezvrjeđivanje, minoriziranje i relativiziranje rada inspektora Državnoga inspektorata, koji svakodnevno, na temelju svojih dužnosti i ovlasti utvrđenih zakonom štite javni i javnozdravstveni interes u kontekstu zaštite ljudi, životinja, bilja, prirodnih bogatstava i okoliša, smatramo neprimjerenim i neprihvatljivim. Držimo kako je ovakav oblik komunikacije, u kojem se manipulira polovičnim, paušalnim i neprovjerenim informacijama, a u cilju pridobivanja medijske pozornosti, zlonamjeran”, napisali su nam.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.