Patrik Macek/PIXSELL

Kriminalac pomaže grobarima i pljačkašima RIZ-a

Autor: Viktor Kordić / 7Dnevno / 5. lipnja 2015.

O Miljenku Ražovu se u medijima mogu pročitati najstravičnije priče od kojih se poštenim djelatnicima RIZ-a diže kosa na glavi.

Inače, Milić Bijelić i sindikalistica Marina Glokević, poslovno odlično surađuju, ali je njihov odnos i znatno prisniji. Bijelić je u RIZ-u poznat kao “ženskar” – čak ga je i jedna radnica (podaci poznati redakciji) tužila zbog utvrđivanja očinstva. Tom dvojcu priključio se i glavni operativac Miljenko Ražov o kojem Udruga za obranu tvornice RIZ Odašiljači piše kao o kriminalcu s debelim dosjeom u policiji – na internetu stoji čitava paleta njegova kriminala – otmica, droga, pokušaj ubojstva. Po firmi hoda i prijeti ljudima. “Bojimo se za svoj fizički integritet”, upozoravaju radnici RIZ-a te napominju da se nitko ne usudi ništa reći, jer su svi u strahu od batina.

Inače se ime Miljenka Ražova provlačilo po medijima u kontekstu presude Zdravka Folnegovića koji je prošle godine osuđen na tri godine zatvora zbog prijevare Ivana Pleseca, tasta Ivića Pašalića, Aleksandra Tešića i Dorijana Bošnjaka Praunspergera. Prema presudi, Folnegović je od Ivana i Ivice Pleseca koji su doputovali u Ipsach u Švicarskoj, za udio u ishođenju kredita od milijun DEM, zatražio iznos od 4,5 posto kredita, pa mu je Ivan Plesec u dva navrata predao 73.000 DEM. Pleseci su došli u Švicarsku nakon što im je upravo Miljenko Ražov, u dogovoru s Folnegovićem, kazao da im on može ishoditi kredit od milijun DEM uz kamatu od 6 posto preko Folnegovića i njegova poduzeća “Stella V”.

Nadalje, o Miljenku Ražovu se u medijima mogu pročitati najstravičnije priče od kojih se poštenim djelatnicima RIZ-a diže kosa na glavi. Tako, primjerice, u Jutarnjem listu od prije nekoliko godina o Ražovu se piše u kontekstu otmice dvadesetdevetogodišnje žene. Ona je oteta iz jednog od noćnih klubova u Crikvenici i zatvorena u apartman u Novom Vinodolskom. Otela su je dvojica policiji već poznatih Zagrepčana – Miljenko Ražov i Milan Sedlar uz pomoć osamnaestogodišnje djevojke, također iz Zagreba.

Ražov je u posljednjih desetak godina “skupio” devet kaznenih prijava zbog iznude, prikrivanja pa čak i pokušaja ubojstva. Naime, Ražov je 1997. sudjelovao u sukobu u kafiću “Hunter” u zagrebačkoj Maksimirskoj ulici, nakon čega se protiv njega vodio postupak za pokušaj ubojstva – teretilo ga se da je Tomicu N. pokušao ubiti u prekoračenju nužne obrane, ali je oslobođen optužbe.

Agresivna manjina terorizira tihu većinu

Dobri poznavatelji lika i djela glavnog muljatora u RIZ-u Milića Bijelića nisu iznenađeni činjenicom da je za glavnog upravo izabrao Miljenka Ražova jer, kako kažu, iver ne pada daleko od klade. A u jednom otvorenom pismu koje su svojedobno napisali ogorčeni radnici RIZ Odašiljača vladi Zorana Milanovića, na plastičan je način oslikana agonija RIZ-a koji je svjedobno bio ponos Hrvatske. U pismu se posebno apostrofira Milić Bijelić kao nositelj i kreator svih kriminalnih radnji koje su se, počevši još od 1989. godine, umnažale u RIZ-u zbog sustavne pljačke tvrtke i isisavanja golemih količina novca izvan granica naše zemlje. Stoga ogorčeni radnici RIZ-a u pismu Vladi mole za pomoć i traže da im država pomogne da se izvuku iz kandži kriminalaca i mafijaša koji ih pljačkaju. Radnici upozoravaju da glasna manjina maltretira tihu većinu koja nemoćno gleda kako firma sve dublje tone, a pojedinci kradu šakom i kapom.

Međutim, neki dobronamjerni promatrač sa strane, mogao bi zaključiti da takve tvrtke nema na daleko. U protekle četiri godine u RIZ-u se promijenilo sedam uprava. Iako tvrtka posluje s gubicima ima vrijednih nekretnina – gotovo cijeli kvart u elitnom dijelu Zagreba na rubu maksimirske šume vrijedan oko 10 milijuna eura. Formalno su u većinskom državnom vlasništvu, ali kad im država pošalje Upravu koja im nije po volji, oni predvođeni huškačem Bijelićem i njegovim sindikalnim jatacima, jednostavno zabrane ulaz članovima ili ih izbace.

Od države sada traže novu privatizaciju tvrtke koja je inače već dvaput privatizirana. U ime radničkog dioničarstva zahtijevaju da im država pokloni svoj većinski udjel u tvrtki, a kada to oni iz vlasti odbiju, onda protiv njih organiziraju prosvjede na Markovu trgu vičući im da rade u korist “nekretninske mafije”. To je po sistemu – Drž’te lopova! – jer da bi prikrili veliku pljačku i kriminalna djela, grupica moćnih uzurpatora RIZ-a (mnogi ih nazivaju deseteročlanom banadom), godinama manipulira dijelom radnika i stalnim prosvjedima protiv hrvatske Vlade pokušavaju sakrili stvarne lopove i kriminalce koji vladaju tvrtkom još iz olovnih komunističkih vremena.

Autor:Viktor Kordić / 7Dnevno / 5. lipnja 2015.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.