Zarko Basic/PIXSELL

KRIK VESNE BALENOVIĆ: ‘U Hrvatskoj novac oslobađa!’

Autor: dnevno.hr

Koliko je tisuća presuda u mnogim anonimnim procesima, za puno manje novca hrvatsko pravosuđe donijelo na štetu pravde i poštenih građana, a u korist kriminalaca, prevaranata, ubojica i silovatelja? – pita Balenović

“Iznad ulaza u ozloglašeni nacistički konc logor Auschwitz pisalo je „Arbeit macht frei“ (Rad oslobađa) a pred zgradama Hrvatskog pravosuđa valjalo bi ukloniti Božicu pravde Justiciju i istaknuti crne željezne natpise „Geld macht frei“ (Novac oslobađa). Da je tome tako, potvrđuje nekoliko ovotjednih sramotnih presuda i tragedija direktno uzrokovanih neučinkovitim i pristranim odlukama hrvatskog pravosuđa.”,  rekla je Vesna Balenović, predsjednica udruge „Zviždač“ čije priopćenje donosimo u nastavku:

Horvatinčićeva sinkopa

Ovu godinu pravosuđe je definitivno obilježilo sramotnom aferom „Horvatinčić – Šupe“. Podsjetimo, u pomorskoj nesreći prije šest godina, upravljajući svojom motornom jahtom Tomislav Horvatinčić doslovno je pregazio krmu  jedrilice, pri čemu je usmrtio nedužan talijanski bračni par. Nepravomoćna presuda Općinskog suda u Šibeniku u režiji sutkinje Maje Šupe, uz neuvjerljivu pravnu bravuru, koju može dosuditi samo hrvatsko pravosuđe, oslobađa krivnje Tomislava Horvatinčića da zbog navodne sinkope  nije bio u mogućnosti izbjeći fatalan sudar.

Mediji su neposredno prije donošenja presude izvijestili javnost da Tomislav Horvatinčić prodaje svoje basnoslovne višemilijunske nekretnine.  Jeli to slučajnost ili ne? Jeli prodaja vrijednih nekretnina u kakvoj korelaciji s ovotjednom presudom? Jeli Horvatinčiću ponestalo gotovine, kojom bi mogao osigurati famoznu i jedinstvenu pravosudnu sinkopu?  Jeli dio tog novca ili vrijednosti utjecalo na ovakvu sramotnu presudu? Hoće li tako „oplemenjena“ sutkinja imati hrabrosti i obraza, pored ono malo preostalih poštenih sudaca  doći na svoje radno mjesto ili će  bijegom na „bolovanje“ pričekati da hrvatski zaborav sanira društvenu štetu njezine nemoralne presude?  Hoćemo li  za famoznu kooperativnu sutkinju Maju Šupe za koju godinu opet čuti, ali u nekom novom, budućem „zvjezdanom“ i unosnom procesu? – pita Vesna Balenović.

BOŠNJAKOVIĆ NAPOKON REAGIRAO: Evo što kaže o Agrokoru, Šitumima i Horvatinčiću!

Invalidi izvisili,  a milijuni doletjeli u džep!




Nakon što je svojom gotovo desetogodišnjom neučinkovitošću  hrvatsko pravosuđe izmorilo javnost, sudsko vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Irena Kvaternik ovog tjedna, potvrdilo je da su u aferi Nanbudo, glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak i Petar Turković posve zakonito postupili, kad su zemljište dobiveno od Grada Zagreba za potrebe invalida,  preprodali Konzumu i na tome zaradili desetak milijuna kuna. Koliko je od tog novca dobila sutkinja, da bi donijela tako nakaznu presudu? Kalkuliraju li kriminalci u svojim krađama i svotu namijenjenu sucima, kako bi za sebe na koncu pravosudnih trakavica ishodili  oslobađajuće presude? Uvjerena sam da su suci jedna od konstantnih financijskih  stavaka u kalkulaciji svakog iole snalažljivog i mudrog hrvatskog kriminalca. Odvjetnici, ukoliko ne posreduju u tim nečasnim radnjama, posve legalno stječu „svoju medijsku slavu“ i dio kolača.

Koliko je tisuća presuda u mnogim anonimnim procesima, za puno manje novca hrvatsko pravosuđe donijelo na štetu pravde i poštenih građana, a u korist kriminalaca, prevaranata, ubojica i silovatelja? – pita Balenović.

Zviždači desetljećima upozoravaju




Na problem korumpiranog pravosuđa i neučinkovitog DORH-a desetljećima ukazuju zviždači. U mraku pravosudnih hodnika korumpirani sudci u medijskoj tišini pojedinačno su se obračunavali i „masakrirali“ zviždače, donoseći protiv njih krajnje apsurdne presude. Takvim pojedinačnim sudskim „masakrima“ uspješno su utjerali strah u kosti nemoćnih hrvatskih građana i gasili zadnju pomisao za pravdom. Umjesto pravde i reda koju su zazivali, zviždači su bili redovito kažnjavani.

Stigmu i ožiljke koje mi je nanijelo korumpirano pravosuđe još i danas nosim.  Nakon što sam otkrila i dokazala višemilijunske krađe u INI koje je blagoslovio sam državni vrh, organizirana je prava pravosudna haranga s preko sto ročišta u nekoliko sudskih postupaka. Da sam kriminalce pogodila prstom ravno u oko, svjedoče i brojne tužbe potpredsjednika vlade RH Slavka Linića, zeta Savke Dabčević Kučar i financijskog oligarha, direktora INE  Tomislava Dragičevića i drugih moćnika. Mojim progoniteljima nije bilo dovoljno   potjerati me iz INE, već me se financijski htjelo kažnjavati stotinama tisuća kuna, uz višemjesečne zatvorske kazne. – podsjeća Vesna Balenović.

Suicid zbog nepravde

Ovog tjedna tragedijom se okončan još jedan pravosudni proces. Bombom se na plaži Kaštelet u Splitu raznio splićanin T.K. (54) jer nije mogao podnijeti nepravdu DORH-a i pravosuđa, kojima gotovo deset godina nije bilo dovoljno da kazne silovatelja njegove  maloljetne kćeri. Hoće li se naši građani poput Jana Palaha u Pragu, početi samospaljivati pred hramovima hrvatske pravde Ili će uskoro doći dan kad će kap preliti čašu i kad će tisuće prevarenih i izigranih građana ogorčenih nepravdom, pljačkom, siromaštvom i bijedom, izići na trgove i ulice i početi  sami dijeliti pravdu?

Hoće li što učiniti Plenković, Bošnjaković, Državno sudbeno vijeće….?

Pravosudni sustav je oslobađajućom presudom protiv Horvatinčića konačno pokazao svoje katastrofalno korumpirano lice. Hoće li se u konkretnom slučaju  Državno sudbeno vijeće sutkinji Maji Šupe zahvaliti na „značajnom doprinosu u promociji pravde u hrvata“ i trenutno je razriješiti sudačke dužnosti? Hoće li ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković reći da je nemoćan i blagosloviti ovakvu presudu? Reakciju predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović ne očekujemo! Predsjednica je svoj stav prema pravdi i poštenju iskazala zatvaranjem Ureda za Zviždače i dodjelom predsjedničkih pomilovanja raznim prevarantima koji su donirali njenu kampanju, oslobađanjem presuđenih ubojica, dilera drogom i pedofila. Hoće li Andrej Plenković kao premijer hitno intervenirati ili dozvoliti da nered u pravosuđu dokrajči Hrvatsku, kao pravnu državu?” pita Vesna Balenović.

Horvatinčić je već danas jurio zelenim valom u svojem džipu!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.