Foto: Robert Anic/PIXSELL

KRENULO JE! Todorić otvorio crnu teku! Otkrio prvo zvučno ime: Ovo je tek početak, nastaviti ću s iznošenjem

Autor: Iva Međugorac

U zadnjih nekoliko tjedana, otkako je povučena optužnica u slučaju veliki Agrokor bivši gazda Ivica Todorić na društvenim mrežama ne prestaje kritizirati Državno odvjetništvo i hrvatsko pravosuđe, prozivajući i premijera Plenkovića, ali i brojne druge protagonise pravosudnog sustava. Ovoga puta na svojem se profilu obrušio na Sani Ljubičić naglašavajući kako je to što piše zapravo tek prvi dio njegova izlaganja o DORH-u.

”Osoba koja je u tehničkom, izvedbenom smislu u izvlaštenju Agrokora igrala jednu od ključnih uloga je bivša Županijska državna odvjetnica u Zagrebu, a sada zamjenica Glavne državne odvjetnice RH Zlate Hrvoj-Šipek – Sani Ljubičić.  Ako je na tiskovnoj konferenciji DORH-a dana 17.11.2021 g. Glavne državne odvjetnice RH Zlate Hrvoj-Šipek službeno potvrdila kako je da je Sani Ljubičić radila na predmetu „Veliki Agrokor“ i da će Sani Ljubičić nastaviti provoditi nadzor nad ovim predmetom, nama su se potpuno vrata otvorila za predstavljanje djelovanja Sani Ljubičić”, kaže Todorić dodajući da su on i njegov tim jedva čekali ovaj događaj, odnosno da netko javno i službeno potvrdi ulogu Ljubičić, što im kako nastavlja omogućava da prikažu protupravne radnje koje je dotična provodila.

Naime, Sani Ljubičić je jedan od glavnih aktera, arhitekata kriminalne optužnice „Veliki Agrokor“ i to uz grupu BORG, M. Dalić,  A. Ramljaka, KPMG i dr. Arhitekti optužnice i svih procesa oko optužnice, pa i kontakta i potpisa Ugovora sa KPMG nisu konačno odlučivali troje tužioca potpisanih na optužnici, već je to vršila Sani Ljubičić. Čekali smo da netko upre prstom u Sani Ljubičić, a sada je to Glavna odvjetnica. Arhitekti su imali monstruozan cilj, ali na njihovu žalost ostvarenje toga cilja nisu imali dokaza, tako da su se našli pred problemom”, poručuje Todorić te tvrdi da kako bi realizirali Plenkovićev nalog kreću u manipulaciju kreirati nemoguće.

”I zato iako nisu ni počeli sa suđenjem sve im se ruši. Zašto?  Postavljen im je nemoguć CILJ jer za njega nisu imali dokaze. A CILJ je bio imati 1. najveći kazneni proces u povijesti,  2. najviše optuženih, 3.najviše dokumentacije. Upčustiti se u provođenje takvog cilja bez dokaza bila je nemoguća misija. Sani Ljubičić, grupa Borg, KPMG ipak kreću u kreiranje nemogućeg i sad postoji osnovana sumnja u njihove protuzakonske radnje. Grupa Borg ja za mnoga i teška krivična dijela prijavljena na nekoliko adresa, čekali smo da se otpočne sa procesom veliki Agrokor, da se iznesu dokazi i da vidimo kako sud reagira na rad KPMG što bi bio osnov za nove kaznene prijave protiv KPMG-a i Sani Ljubičić”, navodi nadalje Todorić te tvrdi kako iz dokaza koje do sada povjeduju vezano uz vještačenje KPMG-a proizlazi niz protuzakonitih radnji u tom predmetu, a koje su proizašle iz rada Sani Ljubičić.
”Mi još uvijek nismo vidjeli najvažniji dokument vezan za vještačenje, a to je ugovor između ŽDO-a i KMPG Poljska, ako je sve ispravno zašto ga ne pokažu? Tko ga je ispregovarao i tko ga je potpisao?  Sani Ljubilčić je radila sa jednom stranom u postupku i sa njima fabricirala, namještala kaznene prijave koje nikada ne bi potpisala da im je ishod bio važan. Plan je očito bio uništiti ljude da bi se na drugoj strani mogao izvlastiti i opljačkati Agrokor, a u tu svrhu predati ga Rusima, a za 10 g. kada sud završi rezultat više neće biti važan”, zaključuje Todorić najavljujući nastavak iznošenja činjenica vezanih uz aktivnosti Sani Ljubičić.
Todorićeve navode nastojali smo provjeriti i u DORH-u, a njihov odgovor objavljujemo po dospijeću.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.