Kregar: Sanader sam poziva policiju da ga ispita

Autor: Damir Kramarić

Zašto se javlja, ako se ne osjeća krivim? Zašto viče: Ne znam ništa, ako ga nitko ništa ne pita?, pita se bivši dekan Pravnog fakulteta.

Dr. Josip Kregar, bivši dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu, iz Sanaderova pisma Jutarnjem isčitava, prije svega, njegovu veliku zabrinutost i strah za svoju sudbinu.

Tim pismom on je sam, na neki način, pozvao policiju da ga ispita. Zašto se javlja, ako se ne osjeća krivim? Zašto viče: Ne znam ništa, ako ga nitko ništa ne pita? Logično je, stoga, da bi ga organi gonjenja trebali vrlo skoro ispitati, jer nemoguće je da premijer nije znao ništa o transakcijama najveće hrvatske tvrtke, koja je još i u državnom vlasništvu – napominje Kregar. Dodaje potom da bi Sanader sada napokon i istražiteljima morao objasniti zašto je lani iznenada dao ostavku na premijersko mjesto.

– Ako njegova ostavka nije u vezi s aferama koje se sada otkrivaju, onda bi napokon morao objasniti s čim je u vezi. Trebao bi odgovoriti i na pitanje je li mu se Polančec javljao i nakon izbijanja afere, te što mu je sve njegov bivši bliski suradnik ispričao. Sada, naime, više nama nikakve sumnje da je i Sanader morao znati za događanja oko Ine i Podravke, a njegove vrlo nervozne reakcije najbolje potvrđuju da je ugledni Financial Times bio u pravu kada je napisao da se steže obruč oko bivšeg hrvatskog premijera – zaključuje dr. Josip Kregar.

Primjetio je na kraju da je nekome izgleda odgovaralo što Hrvatski fond za privatizaciju, nakon afere Maestro, nema nadzornog odbora, dakle tijela koje bi nadziralo rad HFP-a, kao i privatizaciju državnih poduzeća. Do danas, naime, Nadzorni odbor HFP-a još nije uspostavljen, što znači da još uvijek ne postoji tijelo koje bi nadziralo privatizaciju i upravljanje tvrtkama iz državnog portfelja.


Protukorupcijsko vijeće: Sanaderove tvrdnje su apsurdne

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.