fbpx
Foto: Duje Klaric / CROPIX

KREĆU INSPEKCIJE DILJEM JADRANA: Porezna i Carinska najavile stroge kontrole, evo tko će im ovaj put biti ‘na meti’

Autor: I.Br.

Porezna i Carinska uprava od danas kreću u novu ‘patrolu’ s ciljem sprečavanja sive ekonomije u Hrvatskoj. Naime, kako su objavili na svojim stranicama, akcija će se provoditi diljem Republike Hrvatske, no ovaj će put nadzor pojačati na jadranskoj obali i otocima.
“U cilju sprečavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 11. do 17. 7. 2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24-satnu nazočnost na terenu”, stoji na stranicama Porezne uprave.
U ovom će se nadzoru najviše kontrolirati trgovina na malo na štandovima i tržnicama, djelatnosti keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića te iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.
Također, posebnu će pozornost inspekcija ovaj put imati i Ultra Europe festival koji je pred nama.
“U razdoblju od 12. do 17. 7. 2019. godine održava se ULTRA EUROPE 2019. – najveći svjetski festival elektroničke glazbe u Splitu, na lokaciji Park mladeži, te na otocima Braču, Hvaru i Visu. Nadzorne aktivnosti na navedenim manifestacijama provodit će ovlašteni službenici Porezne uprave, Područnog ureda Split i drugih područnih ureda, kao i ovlašteni službenici Carinske uprave”, napisali su.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.