Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kreće sezona najboljih jagoda na svijetu! Dolaze iz jednog hrvatskog grada, ali čuvajte se varalica

Autor: Dnevno

Vrgoračke jagode nadaleko su poznate kako po okusu tako i po kvaliteti. Koje planove ima na tom polju, na društvenim je mrežama otkrio i mladi gradonačelnik Ante Pranić.

“Polako kreću vrgoračke jagode. Još berba nije u punom kapacitetu. Možemo očekivati za par dana ovisno o vremenu. Početkom godine formirana je nova udruga “Vrgoračke jagode”. Broji preko 100 OPG-va, a zajedno raspolažu s oko 1 000 000 sadnica, tj. 500 tona jagode. Jedino zajedničkim djelovanjem možemo biti konkurentni i prepoznati na tržištu.

Plodna polja naše kraja, brojni izvori vode i mediteranska klima omogućavaju sadržajnu i raznoliku poljoprivrednu ponudu koju možemo ponuditi tržištu Hrvatske i EU.  Uskoro ćemo predstaviti projekt jedinstvene vlastite oznake kvalitete poljoprivrednih proizvoda s područja Grada Vrgorca. U suradnji s poljoprivrednim udrugama sve će biti spremno za sljedeću sezonu.

Želimo ujednačiti kvalitetu, donijeti jasne interne pravilnike poštujući agronomsku struku i procese proizvodnje, pravno zaštiti korištenje imena našeg kraja u prodajnom ciklusu i jasno definirati jedinstvene marketinške oznake za sve naše poljoprivredne proizvode. Tada će kupci jasno moći razlikovati što je npr. vrgoračka jagoda, a što jagoda koja se predstavlja kao da je iz područja Vrgorca, a nije. Doći će vrijeme kada će trgovački lanci dolaziti do naših poljoprivrednika, a ne mi do njih”, poručio je.

Inače Vrgorčani tvrde kako su njihove jagode najbolje i najsočnije na svijetu, a tome u prilog ide i činjenica da im je zemljopisno porijeklo zaštićeno što znači da su i najprepoznatljiviji brend toga kraja.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.