Foto: Darko Tomas / CROPIX

KRAO HUMANITARNU POMOĆ: Otac Plenkovićeva savjetnika mora u zatvor

Autor: Iva Međugorac

Nekadašnji HDZ-ov načelnik Lobora Andrija Smetiško mora u zatvor na 10 mjeseci. Nepravomoćna je to Odluka Županijskog suda u Zagrebu donesena ovih dana. Smetiško je, naime, osuđen na uvjetnu kaznu od dvije godine i četiri mjeseca, a od toga 10 mjeseci mora provesti u zatvoru.

Bivši načelnik općine Lobor Andrija Smetiško optužen je za malverzacije općinskim novcem, ali i malverzacije novcem humanitarne uduge “Pomoć u kući”. Prema presudi, sav novac, a riječ je o iznosu od oko 56.700 kuna, mora vratiti općini, dok 309.300 kuna mora uplatiti u državni proračun. Toliko je, piše zagorski.com, uzeo od humanitarne udruge.

Smetiško će dobiti rok u kojem novac mora vratiti, a ako to ne realizira, uvjetna kazna će mu se opozvati. Inače, istragu protiv Smetiška pokrenuo je 2016. godine USKOK, a teretilo ga se za nedjela koja je počinio od 19. siječnja 2009. do 31. svibnja 2013., odnosno u mandatu načelnika. Zanimljivo, njegov sin Miroslav blizak je suradnik premijera Plenkovića, a prema pisanju ovog medija, zanat je brusio trgajući plakate drugog kandidata za načelnika kojemu je, prema riječima toga kandidata, i fizički prijetio.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DNEVNO (@dnevno.hr) on




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.