Screenshot

KRAJIŠNIK NAM SE NASMIJAO ‘U BRK’! Radi protiv Hrvatske, a mi ga nagrađujemo mirovinom. Evo kolikom!

Autor: S.V.

Komentirajući na Facebooku službenu proslavu 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije ‘Oluja’, saborska zastupnica  Karolina Vidović-Krišto dotakla se Save Štrpca:

“Negirati genocid i simpatizirati ratne zločince ne može pridonijeti istinskom suočavanju s prošlošću ni pomirbi – a činjenica da tajnik vlade fašističke tvorevine tzv. republike srpske krajine, Savo Štrbac, prima hrvatsku mirovinu uvreda je za zdrav razum”, napisala je Vidović Krišto.

I bila je u pravu.

Savo Štrbac, predsjednik Dokumentacijsko-informativnog centra Veritas, danas živi u Beogradu.

Sve do rata Štrbac je živio u rodnoj Hrvatskoj, u kojoj je radio kao sudac. Ratnih je godina bio vrlo angažiran srpski političar koji je djelovao kao “ministar informiranja” u tzv. republici srpskoj krajini, a bio je blizak suradnik osuđenih ratnih zločinaca Milana Babića i Milana Martića.

Želio da Hrvatska “nestane”

Od 1994. surađivao je s bivšom glavnom tužiteljicom pri Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije Carlom del Ponte pri sastavljanju optužnice protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača. Optužnicu protiv generala Ante Gotovine nazvao je početkom kraja države Hrvatske koja bi slijedom “dokaza o svom kriminalnom karakteru – morala nestati”.
I nakon pada okupatorske tvorevine, Savo Štrbac je kroz Veritas nastavio ratovati protiv Hrvatske, i to “istraživanjem ratnih zločina”, dizanjem različitih optužnica i potraživanjem naknada štete.

“Moja hrvatska penzija tri je puta veća nego srpska”

Iako je Štrbac davnih godina poželio da Hrvatska nestane, to se (srećom za njega) nije dogodilo. Da sve ove godine od Hrvatske prima odličnu mirovinu, otkrio je u beogradskoj tv emisiji:
“U Hrvatskoj sam ostvario staž od 18 godina, jest da sam od toga 15 godina bio sudac i tri godine rukovoditelj pa sam imao dobru plaću. U Srbiji sam ostvario staž od 16 godina, bio advokat i plaćao poreze i doprinose, ali tri i pol puta mi je veća hrvatska nego srpska penzija. To su relacije. Nije ni u Hrvatskoj sve tako crno”, izjavio je predsjednik Veritasa.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.