KOVAČEV TIM TEK KREĆE U AKCIJU: Što spremaju za rušenje Plenkovića? Jedna stavka sve će odlučiti

Autor:

Nova anketa donijela je nove probleme alternativnom timu za unutarstranačke izbore u HDZ-u, kojeg predvodi Miro Kovač. Naime, prema HRejtingu, anketi koju je za javnu televiziju provela agencija Promocija plus na uzorku od 1400 ispitanika, velika većina HDZ-ovaca na čelu svoje stranke želi Andreja Plenkovića.

Konkretnije, njih 72,2 posto u toj se anketi izjasnilo za Plenkovića, za Kovača se pak priklonilo njih 23,6 posto, dok je neodlučnih svega 4,2 posto. Kada je riječ o zamjeniku šefa HDZ-a, više od polovice ispitanih, njih 54,1 posto, na toj poziciji vidi Tomu Medveda, dok je njih 35,5 sklono vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi. Samo 10,4 posto ne može odlučiti u odgovoru na to pitanje.

Također, od onih koji za predsjednika HDZ-a žele Plenkovića, njih 58,7 posto za zamjenika žele Medveda, dok njih 27,8 posto bira Penavu kao drugog čovjeka stranke. U ovom srazu 13,5 posto je neodlučnih. Kada je riječ o onima koji za šefa stranke žele Kovača, njih  64,7% za zamjenika želi Ivana Penavu, dok 18% tih ispitanika za zamjenika Mire Kovača želi Tomu Medveda, Plenkovićevog kandidata. Neodlučnih ili nezainteresiranih je 17,3%.

Anketa je ovo koju su pomno pratili i u Kovačevom timu.

”Nema mjesta nervozi i panici, ali smo svakako na oprezu. Ankete uvažavamo, ali u isti mah uzimamo s dozom rezerve. Mi smo u kampanju tek krenuli, obilazimo teren, susrećemo se s ljudima, no dobar dio njih ne usudi se javno nas podržati”, prepričava naš sugovornik iz Kovačeva tima, dodajući da ih na skupovima ipak dočekuje mnoštvo građana i HDZ-ovaca koji nisu zadovoljni smjerom u kojem ide stranka.

”Za ovo je trebalo i hrabrosti. Plenković je na vlasti kao premijer i svjesni smo da je to za njega olakotna okolnost, ali isto tako morate biti svjesni da smo dvoje izbore izgubili i da je HDZ-u uoči parlamentarnih izbora nužna promjena, ako želimo vladati. To što ankete sugeriraju nije realno, jer gdje su nam onda glasovi, zašto su se raspršili na Škoru na predsjedničkim izborima ako su svi u stranci zadovoljni smjerom i Plenkovićevom politikom… zašto nismo osvojili pet mandata na europskim izborima”, pita se naš sugovornik uvjeren u pobjedu Mire Kovača na unutarstranačkim izborima, jer, kako kažu, najintenzivniji dio kampanje, pa i moguća sučeljavanju dvaju kandidata, mogla bi promijeniti omjere u anketama, ali u konačnici odrediti i smjer unutarstranačkih izbora.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.