Foto: Armin Durgut/PIXSELL

KOSTELIĆ O ŽIVOTU POSLIJE SKIJANJA: Otkrio što rade Kostelići, ali i što ga je jako zabrinulo u vezi Janice

Autor: Dnevno

U velikom intervjuu za Večernji list, Ivica Kostelić osvrnuo se na karijeru u jedriličarstvu, ali otkrio je i čime se bavi tata Ante i sestra Janica. Priznaje kako nikada nije upoznao nekog 82-godišnjaka koji je toliko aktivan.

“Prihvatio se projekta rada s braćom Kolega i od toga neće lako odustati. Mnogi se pitaju zar mu ne bi bilo lagodnije da je doma i da uz kamin piše memoare ili stručne knjige? Naravno da ne može. On ovako uživa. On je trener koji je još prije dvije godine nakupio 5000 dana na snijegu. Istina je, sada više ne postavlja kolce za trening, drugi mu ne daju, no još je na skijama”, govori Kostelić koji objašnjava što njegova oca zaista čini toliko otpornim.

“Prvenstveno sportski način života, a tu su zacijelo i geni. Kad smo se prije tri godine išli kupati u potoku, u kojem je voda bila pet-šest stupnjeva pitao sam ga: ’Tata, kako ti to izdržiš?’ Tada sam čuo jednu od njegovih najbolji izjava u stilu ’ne postoji starost ili mladost, to je samo strast prema životu’. Druga stvar u koju on čvrsto vjeruje zrcali se u izjavi ’čovjek je star ili mlad samo onoliko koliko je fizički sposoban’. Često ćete čuti onu glupost da je netko mlad u duši. Mlad si samo onoliko koliko si tjelesno sposoban pa sukladno tome možemo reći da neki ljudi nikad nisu ni bili mladi. Zbog ovoga ili onoga, tijelo nije na visokoj razini prioriteta u ljudskoj kulturi. Moj otac je još fizički jak jer je još uvijek u sedlu”, dodaje.

No, mnogi, pa i sam ivica žale zbog toga što njegov otac nema vremena i/ili želje u pisanju vlastitih memoara, a priznaje kako i on, kao i otac, još uvijek piše dnevnik.

“Ja mislim da je šteta da on nešto ne napiše pa ću se možda ja toga prihvatiti jednog dana. Da pišem o njemu”, tvrdi pa čvrsto odbija ideju pisanja o sebi i o svemu što je on prošao u karijeri.

“Život je puno veća stvar od karijere. Ako Bog da, preda mnom je još puno dogodovština”, ističe pa dodaje: “Imam trenutačno pred sobom dva jedriličarska projekta. Nastup u samačkoj klasi preko Atlantika 2022., a kada to prođe, onda bih se pokušao kvalificirati na Olimpijske igre u odobalnom mješovitom dvojcu”.

Upitan je i o sestri Janici za koju tvrdi kako je okupirana ulogom majke, a njeno povlačenje s mjesta državne tajnice za sport vidi više s oduškom, a manje sa žalenjem.

“Ona je na toj dužnosti bila izložena. Užasno je bilo ono što je doživjela u Supetru. To je jedna ljaga koja je teško izbrisiva. Tada sam bio ozbiljno zabrinut za nju. Čini se da se ona sada drži one ’bježi, skrivaj se i šuti, ako hoćeš živjeti u miru’”, zaključuje.

Inače, Janicu je skupina od 12 muškaraca, 2017. godine verbalno napala i vurgalno vrijeđala na trajektu koji je prometovao na relaciji Split-Supetar, a kasnije i u samoj trajektnoj luci. U nekom trenutku okružili su i službeni automobil u koji je ušla.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.