Kosor: Probleme u gradu mora rješavati SDP

Autor: hina

Boris Šprem je pozvao na prilagođavanje zakona o referendumu Ustavu RH, jer je nemoguće provesti referendum o opozivu gradonačelnika, a premijerka je samo kratko prokomentirala kako je 'lijepo da Šprem traži pomoć od Vlade'.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da Vlada nije dosad razmatrala povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

– O tome odlučuje vlada, a vlada nije razmatrala povlačenje tužbe. Ni u jednom trenutku to nije bila tema o kojoj se razgovaralo na sjednici vlade – izjavila je Kosor odgovarajući na novinarsko pitanje jesu li sazreli uvjeti za povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije.

O toj mogućnosti očitovali su se prilikom posjeta hrvatskog predsjednika Srbiji i predsjednici dviju država. Boris Tadić se založio za izvansudsku nagodbu, uz nastavak suđenja krivcima za ratne zločine. Ivo Josipović izjavio je pak kako je tužba tu da bi se riješili problemi, no ako ih je moguće riješiti mimo tužbe onda ona, istaknuo je nema puno smisla, no smatra da za sve još treba malo vremena.

Predsjednica Vlade je prilikom današnjeg posjeta Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa komentirala i događanja na današnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

Izjavila je kratko kako “probleme u gradu treba rješavati SDP”, te dodala da je “lijepo da Šprem traži pomoć od vlade”.

Naime, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem zatražio je na današnjoj sjednici od vlade da žurno uskladi Zakon o referendumu s novim Ustavom jer je po sadašnjim pravilima nemoguće provesti referendum o opozivu gradonačelnika.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.