Kosor otvara sezonu lova na Sanadera?

Autor: hina

Iz informacija koje imam, mogu reći da je Državno odvjetništvo promptno reagiralo i očekujem uistinu brzu istragu, rekla je premijerka.

Premijerka Jadranka Kosor ocijenila je danas kako je teško moguće da su ministri u vladi njezina prethodnika Ive Sanadera mogli povlačiti poteze “na svoju ruku”, bez znanja premijera.

“Mislim da teško”, odgovorila je Kosor na pitanje je li moguće da su ministri nešto radili bez znanja premijera.

“Ja sam o svemu što sam kao potpredsjednica vlade i ministrica radila obavještavala predsjednika vlade i mislim da je to princip koji definitivno treba njegovati. Prvi čovjek vlade je najodgovorniji, mora biti u sve upućen i neprekidno nadzirati procese”, rekla je Kosor novinarima u zagrebačkom hotelu Sheraton, gdje je udrugama koje pomažu osobama s invaliditetom predala ugovore o osobnim asistentima.

Premijerka je kazala i kako nije ništa znala o Daimlerovu podmićivanju dužnosnika u Hrvatskoj te da bi bilo kakva saznanja, da ih je imala, proslijedila nadležnim državnim institucijama.

“Da sam imala saznanja, prijavila bih to nadležnim državnim institucijama, kao što sam činila i prije”, rekla je Kosor.

Pohvalila je nastojanja DORH-a da što prije rasvijetli taj slučaj.

“Iz informacija koje imam, mogu reći da je Državno odvjetništvo promptno reagiralo i očekujem uistinu brzu istragu, odnosno da što prije saznamo o kojim se ljudima radi i da onda pravna država može promptno, brzo i učinkovito djelovati”, rekla je premijerka.





Kregar: Sanader sam poziva policiju da ga ispita

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.