Kosor oštro osudila Šišljagićev istup u Dalju

Autor: hina

Događaj u Dalju na koji se premijerka danas u Zadru osvrnula je incident kad se na jučerašnjoj svečanosti obilježavanja 19. obljetnice masakra koji je JNA počinila u Dalju, osječko-baranjski župan i saborski zastupnik Vladimir Šišljagić nepredviđeno obratio skupu.

Hrvatski branitelji se nisu borili ni za jednu stranku, već je njihova jedina stranka bila Hrvatska, rekla je danas u Zadru premijerka Jadranka Kosor koja se, na svečanosti polaganja kamena temeljca za zgradu u kojoj će stanove dobiti obitelji ratnih vojnih invalida, osvrnula i na jučerašnje događaje u Dalju, ocijenivši ih neprimjerenima.

U zgradi na Putu crvenih kuća za koju je položen temeljni kamen, bit će 65 stanova kojima će se stambeno zbrinuti obitelji hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata. Radove vrijedne oko 26 milijuna kuna financira Vlada, a dovršetak izgradnje očekuje se za godinu i pol.

Da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi bilo slobodne Hrvatske, stoga moramo skrbiti o braniteljima, a posebno o ratnim vojnim invalidima, kazala je predsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je u Zadar došla u pratnji potpredsjednice Đurđe Adlešić i još pet ministara.


Inače, u Zadru su do sada zbrinute 442 obitelji stradalnika Domovinskoga rata, od kojih je 290 stambeno zbrinuto, a za 152 obitelji izgrađene su obiteljske kuće.

Na Putu crvenih kuća već je počela gradnja 60-ak stanova iz gradskog programa POS-a, a u pripremi je i projekt za gradnju socijalnih stanova.

Događaj u Dalju na koji se premijerka danas u Zadru osvrnula je incident kad se na jučerašnjoj svečanosti obilježavanja 19. obljetnice masakra koji je JNA počinila u Dalju, osječko-baranjski župan i saborski zastupnik Vladimir Šišljagić nepredviđeno obratio skupu. On je izrazio nezadovoljstvo što je, kako je rekao, nekoliko minuta prije početka svečanosti izbačen iz protokola te je ustvrdio da je razlog politički.

VIŠE:

Političko prepucavanje u Dalju: Šišljagić ‘oteo’ mikrofon Karamarku
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.