Kosor najavila rebalans, traži se novac za referendum i seljake

Autor: hina

Glavne stavke u tom rebalansu bit će prikupljanje sredstava za provedbu referenduma o izmjenama Zakona o radu, te za nadoknadu šteta seljacima kojima su poplave nanijele ogromne štete.

Predsjednica Vlade i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor najavila je danas skori rebalans proračuna koji bi se trebao usvojiti tijekom ljeta na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora.

U izjavi novinarima nakon višesatne sjednice Predsjedništva HDZ-a, Kosor je rekla kako je središnja tema sjednice bila rebalans proračuna, o čemu namjerava razgovarati i s koalicijskim partnerima.

Glavne dvije stavke u tom rebalansu bit će prikupljanje sredstava za provedbu referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR) te za nadoknadu šteta seljacima kojima su poplave nanijele ogromne štete, izvijestila je.

U dogovoru s koalicijskim partnerima

Na novinarski upit kome će se u rebalansu srezati sredstva, Kosor je rekla da se razgovara o tome i svakako da se o tim prijedlozima mora razgovarati s koalicijskim partnerima, i to mora biti odluka koalicijske Vlade.

– Očekujem da će predstavnici sindikata uručiti prikupljene potpise za održavanje referenduma – naglasila je.

Dodala je kako je očekivala da će se to dogoditi i ranije kako bi se kroz sustav ministarstava unutrašnjih poslova i uprave potpisi provjerili, te pripremilo sve što je potrebno za referendum. Vlada RH se neće odmarati cijelo ljeto a raditi će i Hrvatski sabor, istaknula je Kosor.




Na novinarsko pitanje razmišlja li o povlačenju prijedloga dopuna i izmjena Zakona o radu, pa samim time i izbjegavanju referenduma, Kosor je kratko dodala kako Zakon o radu nije uvršten u dnevni red te da je prva zadaća ispoštovati odluku o referendumu.

Kosor od sindikata očekuje prijedloge za financiranje referenduma

Kosor Hrvatima naplaćuje ustavna prava i demokraciju




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.