Kosor najavila Kalmetinu smjenu, pa se predomislila

Autor: dnevno.hr

Sam Kalmeta izjavio je prilikom posjeta ozlijeđenih u nedavnoj nesreći u KB Dubrava kako "razmišlja i o mogućnoj ostavci".

Treća u nizu velikih nesreća u željezničkom prometu u posljednjih pola godine, a koja se dogodila na Glavnom kolodvoru u Zagrebu i u kojoj je ozlijeđeno šezdesetak osoba, otvorila je još jednom pitanje odgovornosti ministra Kalmete, kojega više ni predsjednica Vlade Jadranka Kosor, kao u slučaju nedavnog zahtjeva oporbe u Saboru, ne može štititi od smjene, pisala su ovih dana sve dnevne novine.

Sam Kalmeta izjavio je prilikom posjeta ozlijeđenih u nedavnoj nesreći u KB Dubrava kako “razmišlja i o mogućnoj ostavci”, a ni premijerka Jadranka Kosor nije isključila mogućnost promjene još jednog ministra u svojoj Vladi. “O svemu razmišljam. Nije mi lako, jer u mom mandatu samo u ovoj godini imali smo tri željezničke nesreće, čak i to da je brod udario u otok. Ja razmišljam o svemu tome i razmišljat ću”, izjavio je Kalmeta na novinarski upit hoće li sada nakon najnovije nesreće u prometu konačno podnijeti ostavku. “Ministar Kalmeta nije mogao utjecati na to, ali je riječ o slučaju u njegovu djelokrugu i normalno je razgovarati i o njegovoj odgovornosti”, kazala je Kosor gostujući u emisiji Hrvatskog radija “Kako vlada Vlada”, napomenuvši kako će Markov trg u ovom slučaju definitivno postupiti onako kako se to demokratski čini i u Europskoj uniji.

No, premda je hrvatska javnost s pravom očekivala Kalmetinu smjenu, ona se ni ovaj put nije dogodila. Nakon što se malo slegla prašina, i Jadranka Kosor je, naime, promijenila ploču, te odustala od smjene ministra prometa, koji je tako uspio preživjeti još jednu aferu povezanu s njegovom odgovornošću u njegovu resoru.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.