Kosor je iznenađena razmjerima korupcije u Hrvatskoj

Autor: dnevno.hr

Kosor nije htjela komentirati mogućnost podizanja kaznene prijave protiv Sanadera, jer to, kako tvrdi, spada u segment špekulacija.

U brojne slučajeve korupcije nisu upleteni samo članovi HDZ-a, kako to sugeriraju neki oporbeni političari, već je korupcija obilježje svih nemoralnih ljudi, bez obzira pripadaju li nekoj političkoj stranci, izjavila je premijerka Jadranka Kosor, komentirajući za HTV otkrivanja brojnih korupcijskih afera. Dodala je, međutim, da je itekako iznenađena razmjerima korupcije u Hrvatskoj.

Odbacila je potom tvrdnje da je kao bliska suradnica bivšeg premijera i šefa HDZ-a Ive Sanadera morala znati za slučajeve korupcije.

Kosor, međutim, nije htjela komentirati mogućnost podizanja kaznene prijave protiv Sanadera, jer to, kako tvrdi, spada u segment špekulacija. Nije željela otkriti ni hoće li doći do smjene šefa Carine Mladena Barišića, već se založila za to da se USKOK-u i drugim tijelima omogući da rade svoj posao.

Bez kruha i bez igara

Premijerka nije bila puno otvorenija ni oko moguće smjene Hrvoja Vojkovića s mjesta predsjednika Uprave Croatia osiguranja. Istaknula je samo da će Banski dvori “o tome reći svoje” najvjerojatnije već ovog tjedna ili, najkasnije, sljedećeg. Što se tiče odnosa između HDZ-a I HSLS-a u vladajućoj koaliciji, poručila je da svoje unutarstranačke probleme liberali, kao i ostale stranke, moraju rješavati unutar vlastite stranke, “a ne zabavljati javnost njima”.

Mi smo dobili povjerenje građana da vodimo državu, nismo kućni savjet, pa da raspravljamo hoćemo li stubište obojiti u bijelo ili u ružičasto




Jadranka Kosor

– Mi smo dobili povjerenje građana da vodimo državu, nismo kućni savjet, pa da raspravljamo hoćemo li stubište obojiti u bijelo ili u ružičasto, – istaknula je premijerka.

Na novinarsko inzistiranje što će učiniti ako se nastave svađe unutar vladajuće koalicije i hoće li to dovesti do raspisivanja prijevremenih izbora, Kosor je odgovorila kako se nada da se to neće dogoditi.




– Ako bi se prijepori nastavili, ja ću sve obojiti u bijelo – rekla je.

Osim borbe protiv korupcije i ulaska u EU, kao najvažniji cilj u svom mandatu navela je izlazak iz krize i jačanje gospodarstva. O tome je, ističe, razgovarala i sa predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, kojem je predložila da zajednički okupe njena tri gospodarska savjetnika – Borislava Škegru, Sandru Švaljek i Željka Lovrinčevića, te ekonomske stručnjake SDP-a – Slavka Linića, Branka Grčića i Ljubu Jurčića. No, Kosor kaže da od Milanovića nije dobila nikakav konkretan odgovor, što objašnjava strahom oporbe da podupre Vladu u borbi protiv krize. Ipak, zaključila je, njena ponuda i dalje stoji.

Najavila je i skore izmjene Zakona o golfu, kao i mjere za pomoć građevinarstvu i tekstilnoj industriji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.