Foto: screenshot

KOLINDA RAZBJESNILA HDZ-OVCE! Odriče je se čak i prijatelj iz stranke: Zašto joj je to baš sad trebalo?

Autor: Iva Međugorac

Tko sabotira kampanju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, pitanje je to koje se tjednima provlači među njenim najbliskijim suradnicima, ali i pitanje koje se ovih dana intenziviralo zahvaljujući aferi voditelja predsjedničke kampanje u Zagrebu Andrije Mikulića koji je ujedno i glavni državni inspektor, a koji nije adekvatno u imovinsku karticu prijavio kvadraturu nekretnina koje posjeduje.

No, osim što se Mikulić, polako, ali sigurno pretvara u jedan od problema predsjedničine kampanje, problem je izgleda šefica države stvorila sama sebi pa se tako od njenih izjava o NK Rijeci ograđuju iz HDZ-a, stranke koja  stoji iza njene kandidature za još jedan mandat. Naime, šef stranke u Primorsko-goranskoj županiji Oleg Butković poručio je kako je teza da je NK Rijeka bila srpski klub nije stav HDZ-a u njegovoj županiji.

Time je aktualni ministar prometa kontrirao predsjednici, jer je više no svjestan kako je izjava tog tipa ozbiljna prijetnja velikim ambicijama koje HDZ ima u toj županiji koja je donedavno slovila za SDP-ovu utvrdu. Butković je inače i ranije najavljivao kako HDZ očekuje osvajanje vlasti u Primorsko-goranskoj županiji pa stoga ne iznenađuje da s predsjedničinom retorikom ne želi imati nikakvog doticaja. Izvori iz vladajuće stranke, prepričavaju kako je šefica države svojom izjavom o Rijeci izazvala velike nemire u lokalnom HDZ-u, a Butković se mogao oglasiti i zbog samoga sebe kako ne bi ugrozio vlastiti utjecaj u matičnom ogranku.

Butković i predsjednica inače su u kvalitetnim, gotovo prijateljskim odnosima pa su ga ove riječi zatekle i zaprepastile, ali kada se treba boriti za vlastitu poziciju i utjecaj tada u politici svako prijateljstvo pada u vodu. No, kako naglašavaju u HDZ-u, predsjednica i bez ovoga djeluje zbunjeno, ne ostavlja dojam osobe koja je spremna za pobjedu na izborima, a osim toga fali joj konkretna strategija, te se zapravo vidi da tim koji stoji iza nje nije jedinstven.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.