Ured predsjednice

KOLINDA NA KOLJENIMA! Vučić joj ‘zario oštricu do kosti’, kampanja upitna, a evo što o svemu kaže Igor Peternel

Autor: S.V.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović proživljava dramatične trenutke i to baš u najnezgodnije vrijeme… Vrijeme kampanje koja se u borbi za mjesto novog predsjednika iz dana u dan zakuhava sve jače i jače…

Vučić “zabio posljednji klin u lijes”?

Gafovi koje je predsjednica do sada nanizala (poput onoga kada je tijekom patetičnog govora za vrijeme obljetnice Oluja ispalila da je i ona htjela uzeti oružje i otići u rat) potpuno su benigni u usporedbi s neugodnostima koje proživljava ovih dana, a koji graniče sa vrlo ozbiljnom aferom na rubu hibridnog rata. Podsjetimo, početkom ove godine njezin bivši savjetnik za unutarnju politiku Mate Radeljić, javnosti je razotkrio tajni dogovor između nje i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji ju je zamolio da se termin “velikosrpska agresija” više ne koristi.

Iako je ova informacija iz predsjedničinog ureda ekspresno demantirana, objavljivanje mailova koje su razmjenjivali Kolinda Grabar – Kitarović i Mate Radeljić bacila je posve novo svijetlo na ovaj slučaj dovodeći u pitanje iskrenost prve žene Hrvatske. Dodatnu težinu na Kolindina pleća svalio je Aleksandar Vučić koji je potvrdio da je s predsjednicom uistinu dogovarao izbjegavanje izraza “velikosrpska agresija”. Obzirom da je u razmijenjivanju mailova sudjelovao i predsjednik HHO-a, Ivan Zvonimir – Čičak, za mišljenje o svemu upitali smo odnedavno bivšeg člana HHO-a, Igora Peternela:

Čičak je Kolindin ‘savjetnik iz sjene’

“Ne sumnjam u autentičnost mailova… Ivan Zvonimir Čičak se članovima odbora hvalio na vrlo ležernoj korespodenciji s predsjednicom. Govorio je kako “ide skoknuti do predsjednice”, često su se dopisivali… Sve u svemu, bio je to odnos u kojem vlada spontana ‘ljubav i drugarstvo’, pri čemu sve izgleda kao da je Čičak predsjedničin neimenovani ‘savjetnik iz sjene'”, izjavio je za naš portal Igor Peternel koji je s nama podijelio i svoj stav o političkoj budućnosti hrvatske predsjednice:

“Predsjednica od samog početka vodi vrlo neuspješnu kampanju, a ovaj događaj sa Vučićem samo je dodatan udarac koji bi se možda i mogao pokazati kobnim. Od Radeljića je napravila ‘političkog neprijatelja’, a biračkom se tijelu pokušava pribižiti na posve kriv način (intervju za Hrvatski tjednik, recimo). Mogao bi ovo biti njezin politički kraj, barem što se tiče upravljanja državom”, predviđa Peternel za Dnevno.




 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.