‘Kolinda i Josipović se moraju povući iz utrke za Pantovčak!’

Autor: D.Boroš

Kujundžić je prvi predsjednički kandidat koji je imao hrabrosti progovoriti o izbornim prijevarama o čemu je Dnevno više puta pisao, otkrivajući kako je Mesić "pobijedio" na izborima 2000. godine Dražena Budišu i kako je Josipović zahvaljujući pola milijuna "birača duhova" pobijedio 2010. godine Milana Bandića. Josipović je sudjelovao u prijevarama a Kolinda je znala za njih i nije nikada reagirala.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić najavio je danas na skupu u Vinkovcima kako će podići ustavnu tužbu zbog krađe glasova na prošlim predsjedničkim izborima i zbog toga se, smatra on, Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović moraju povući iz utrke za Pantovčak.

Kujundžić je, dakle, prvi predsjednički kandidat koji je imao hrabrosti progovoriti o izbornim prijevarama o čemu je Dnevno više puta pisao, otkrivajući kako je Mesić “pobijedio” na izborima 2000. godine Dražena Budišu i kako je Josipović zahvaljujući pola milijuna “birača duhova” pobijedio 2010. godine Milana Bandića.

Gostujući danas u sklopu predizborne kampanje u vinkovačkom hotelu “Gem” gdje je predstavio svoj program “Nova Hrvatska”, Kujundžić je optužio svoje protukandidate da su znali za prijevare, što je potvrdio i zviždač Radovan Smokvina koji je u utorak navečer u emisiji “Oluja” na TV Mreži izrijekom kazao kako je 2007.godine “gospođi Kolindi Grabar Kitarović dao dokaze i priču o izbornim prijevarama pomoću kojih je Mesić došao na vlast no ona nikada na to nije reagirala.”

To je za Smokvinu dokaz kako je ona zapravo Mesićev igrač kao i njen šef Karamarko.

Inače, Smokvina je u zadnjih dvedesetak godina podnio stotinjak prigovora i tužbi Državnom izbornom povjerenstvu i Ustavnom sudu upravo na broj birača i izbornu proceduru, no sve bez uspjeha. Po njegovom mišljenju svi posljednji izbori su nelegalni a pobjednici nelegitimni.

Kancelar i lutka na papiru

Zanimljivo da prigovore DIP-u mogu uputiti samo kandidati na izborima, pa Smokvina sumnja da će to napraviti gospođa Grabar Kitarović čak ukoliko izgubi izbore. No sada je sve iznenadio Milan Kujundžić koji je 10 dana prije prvog izbornog kruga izvadio svoj adut iz rukava na koji će se slijedećih dana morati jasno i nedvosmisleno očitovati i Hrvatinov DIP i Baukovo Ministarstvo uprave. Jednostavno, više neće moći manipulirati s brojem birača kao što su to radili na svim zadnjim izborima.




U slučaju da Kujundžić podnese ustavnu tužbu odmah, dakle, prije izbora, Ustavni će sud morati reagirati vrlo brzo. Kujundžićev zahtjev protukandidatima da se povuku iz utrke definitivno će zaoštriti predsjedničku utrku do krajnjih granica. Naime, nikada do sada jedan od kandidata nije tako izravno optužio protukandidate za nezakonitosti i prijevare. Za razliku od provokacije predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je prije pet dana izjavio kako bi Kujundžić trebao odustati od predsjedničke utrke, Kujundžić je sada iznio vrlo teške optužbe na račun kandidatkinje HDZ-a.

Kujundžić se osvrnuo i na biranje predsjednika u Saboru kazavši kako je to obično zamračivanje te da to žele oni koji se boje, dok su kancelarske ovlasti “Karamarkova želja te da će Kolinda tada biti lutka na papiru”.

Očito, Milan Kujundžić ne više ne libi direktno prozivati svoje protukandidate u kampanji. Tako je u utorak u Osijeku rekao da je u Josipovićevoj kampanji vjerojatno završio dio od 50 milijuna kuna što ih je Vlada uplatila kao kamate dvjema veledrogerijama.




– Ako se zna da u Hrvatskoj nijedna veledrogerija nikada nije naplatila kamate jer se to unaprijed ukalkulira u cijenu lijekova, očito je da tih 50 milijuna kuna vjerojatno ide u financiranje kampanje, i da je to znao ili bar trebao znati predsjednik Josipović”, izjavio je Kujundžić.

Autor:D.Boroš
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.