Foto: Goran Mehkek / CROPIX

KOLAKUŠIĆ ODRŽAO OBEĆANJE! Evo što je učinio s novcem koje je dobio za troškove izborne promidžbe

Autor: Dnevno

Mislav Kolakušić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, priopćio je u ponedjeljak kako je cjelokupni iznos koji mu je isplaćen za troškove izborne promidžbe na izborima za Europski parlament, nešto manje od 62 tisuće kuna, uplatio Fondu za posebno skupe lijekove Spinraza.

“Kako sam i najavio, odmah po zaprimanju naknade za troškove izborne promidžbe, cjelokupni iznos od 61.767 kuna uplatio sam u državni proračun, i to u Fond za lijek Spinraza”, rekao je Kolakušić.

Rekao je kako smatra neprihvatljivim da se političke stranke i nezavisne liste, izravno ili neizravno, financiraju iz državnoga i lokalnih proračuna na teret građana.

“Takvim financiranjem stvoreni su deseci tisuća političkih nesposobnjakovića, uhljeba, koji nisu sposobni svojim radom i potporom članova stranke osigurati ni najosnovnija sredstva za financiranje vlastitih političkih djelovanja”, nadodaje.

Kolakušić je pozvao i sve ostale liste kojima je odobrena isplata naknade za izborne troškove: HDZ (344.000 kuna), SDP (258.000 kuna), Hrvatske suvereniste (86.000), Živi zid (86.000 ) i Amsterdamsku koaliciju (86.000 kuna) “da dobivene iznose, kao i sve druge milijunske iznose koje su primili iz državnih i lokalnih proračuna, vrate građanima u državni proračun, kako bi se iskoristili u svrhe za koje su izvorno i namijenjeni”.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.