fbpx
Zarko Basic/PIXSELL

Koga oni zavaravaju: Ovaj istaknuti poduzetnik vuče konce u Udruzi Nezavisnih?

Autor: Nikol Boljfetić

Premijer Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak u Banskim dvorima s predstavnicima gradova i općina “Udruge nezavisnih” na kojem su razgovarali o modelima buduće suradnje.
“Mozak” Udruge, Ivica Relković, ovom je prigodom još jednom odbacio medijske napise kako je novoosnovana politička platforma Most 2 te je istaknuo kako je cilj navedene platforme “nastupiti zajednički prema Vladi”. No, koliko god se Relković trudio odbaciti svaku sličnost Mostu čiji je bivši strateg, svi realni čimbenici ga demantiraju. Naime, Udruga Nezavisnih okuplja brojna lica koja smo imali prilike gledati u samim počecima proboja Mosta na političku scenu. Osim dakako Ivice Relkovića koji je idejni tvorac Mosta, a sada “dadilja” novu političku platformu, tu su i brojni bivši članovi ove političke stranke, poput Stipe Petrine, ali predsjednika Udruge Ante Dabe, koji je 2016. godine dao podršku Mostu.

Također, primijetilo se još jedno poznato lice koje je svojevremeno predstavljalo bitan čimbenik za Most. Riječ je o Bruni Iljkiću, istaknutom poduzetniku i nekadašnjem članu Nacionalnog vijeća Mosta, ali i Lovrinovićeve udruge Promijenimo Hrvatsku. Iljkić je svojevremeno kreditirao i Mostovu predizbornu kampanju, a pojedini mediji su ga nazivali njihovim “čovjekom iz sjene”. Bruno Iljkić javno se hvalio svojim vezama u HDZ – u BiH, a nije tajna niti njegova bliskost s HDZ – ovim Dragom Prgometom koji sjedi u NO Udruge Prsten. Slučajnost? Teško je konstatirati, no s pravom se možemo upitati je li upravo Bruno Iljkić čovjek koji vuče konce unutar Relkovićeve nove udruge. Relkovićevi propali projekti Podsjetimo u ovom kontekstu kako Udruga Nezavisnih i Most nisu jedini politički projekti kojima se Ivica Relković pokušao probiti na političkoj sceni. Osnivao je Obiteljsku stranku, utemeljio GROZD, a 2010. bio je jedan od osnivača tada pokreta Hrast,koji je kasnije postao politička stranka.

Tek s Mostom Relković je postigao značajniji uspjeh, no upućeni u Relkovićev lik i djelo reći će kako je za uspjeh zaslužan Božo Petrov, a ne sam Relković. “Relković upropasti sve čega se primi”, kazao nam je u nedavnom razgovoru njegov bivši suradnik, blizak krugovima u kojima je Relković i stasao te dodaje da se iza njegovog “poigravanja” s političkom scenom ipak kriju i privatni interesi. “Ima tu privatnih interesa, a istodobno i patologije. Želi se pokazati i biti ono što nije”, zaključuje. Kako bilo, bit će zanimljivo vidjeti u kojem smjeru će otići Udruga nezavisnih te je li doista riječ o običnoj udruzi ili se, pak, iza svega kriju nego drugi interesi.


Autor:Nikol Boljfetić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.